U nedelju počinje plej-of serija protiv Borca!
Košarkaši Mega Mozzarta su uspešno prebrodili i drugu prepreku u plej-ofu Superlige pošto su u polufinaloj seriji slavili sa 2:0 protiv Borca, a u nedelju od 12 časova ih očekuje prvi finalni duel protiv Borca. Utakmica će se igrati u hali Mega Factory a ulaz će biti slobodan.
Kao i prethodna serija, i ova će se igrati na dve pobede, s tim što će se posle prvog duela u nedelju od 12 časova u Beogradu, drugi igrati već u utorak od 18 časova u Čačku a eventualna majstorica u četvrtak 26. maja od 18 časova u hali Mega Factory.
Pobednik ove serije će se plasirati u polufinale plej-ofa gde će ga čekati aktuelni šampion Crvena zvezda. Pred prvi duel protiv Borca, trener Mege Vladimir Jovanović je izjavio da želja njegovih igrača za nadigravanje sa Borcem mora da bude izvanredna:


– Jako mi je drago što smo uspeli u ovom novom sastavu sa šest novih igrača da uđemo u finale Superlige. Ove četiri prethodne utakmice smo odigrali promenljivo, imali smo periode i više nego kvalitetne igre, ali i periode sa dosta problema u igri. Sigurno je bilo za očekivati da nam se takve stvari događaju obzirom da smo jedan kratak period bili zajedno pre prve utakmice, a računajući i ove četiri utakmice je sve to svakako kratak period da bi uspeli da funkcionišemo kao jedan tim. Mislim da smo u većem delu utakmica pokazali visok nivo energije i bez obzira na rezultatski deficiti u pojedinim trenucima, pokazali smo želju za pobedom i da nećemo odustajati od prvog do poslednjeg minuta. Igramo protiv Borca koje jako dobro poznajemo imajući u vidu da smo ove sezone več dva puta igrali sa njima Imaju tim sastavljen od vrlo iskusnih domaćih igrača koji odlikuje napadačka košarka, igraju jako široko sa dosta šuteva za tri poena. Smatraću da je posao dobro obavljen, bez obzira na konačni rezultat, ukoliko stvarno pokažemo izvanrednu motivaciju od prvog do poslednjeg minuta. Ako se tako budemo ponašali i tako uđemo u utakmicu, ja ću biti i više nego zadovoljan obzirom na već pomenute stvari. Za stvaranje tima i zajedništva je potrebno vreme koje mi nismo imali, ali bez obzira na sve to, moramo da budemo jako motivisani i da naša želja za nadigravanje sa Borcem bude izvanredna, izjavio je trener Mege.


Bek Mege Luka Bogavac je istakao da protiv Borca pristup i energija moraju da budu na najvišem nivou:
– Očekujemo tvrdu utakmicu na oba dela terena. Sigurno je da moramo ući sa maksimalnom energijom i koncentracijom svih 40 minuta, što nije bio slučaj u 2. utakmici sa Vojvodinom. Jako smo mladi, sigurno je da nam nedostaje iskustva, ali to ne sme da nam bude alibi pošto pristup utakmici i energija moraju biti na najvišem nivou ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata, izjavio je Bogavac. Prva utakmica finala prvog dela plej-ofa Superlige protiv Borca će se igrati u nedelju 22. maja od 12 časova u hali Mega Factory uz slobodan ulaz. Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov Izvor KK Mega Mozzart #KLSRB