Joker – Metalac  105-72  (31-16, 30-18, 26-17, 18-21)

Joker (Sombor): Davis 2, Lugić 9, Kapetanović 9, Jugović 10, Brbaklić 19, Marković, Vukas 25, Krstanović 6, Bodrožić 7, Stanojević, Simmons 9, Milin 9.
Metalac (Valjevo): Bajić, Armstrong II 22, Sinovec 2, Đuran 8, Obućina 5, Popović 22, Milićević, Obradović 7, Gnjato 3, Janković 3.
Nakon tri teška meča, protiv lidera novosadske „Vojvodineˮ, subotičkog „Spartakaˮ i „Vršcaˮ, „jokeriˮ su bili gladni pobede, a ekipa valjevačkog „Metalcaˮ se pokazala kao vrlo lagan zalogaj.


Pred somborsku publiku Valjevčani su istrčali u oslabljenom i podmlađenom sastavu, koji je bio daleko od ravnopravne borbe sa izuzetno pripremljenim i raspoloženim Somborcima. Trener domaćih, Željko Lukajić veći deo susreta igrao je sa drugom postavom, koja nije imala nikakvih problema da drži 20+ poena prednosti.
U redovima „Jokeraˮ svi igrači su se upisali u strelce, osim juniora Alekse Stanojevića i Luke Markovića, koji nisu ni ulazili u igru, jer Lukajić nije želeo da rizikuje da se povrede, već da budu maksimalno spremni i odmorni za izazove koji ih očekuju od ponedeljka, 25. marta na okupljanju reprezentacije Srbije do 18 godina.


Najbolji igrač sinoćnjeg susreta bio je kapiten Aleksa Brbaklić sa indeksom 34 i dabl-dabl učinkom: 19 poena, 12 skokova (8 defanzivnih i 4 ofanzivna), 2 asistencije, 6 osvojenih i 2 izgubljene lopte za 28 i po minuta na parketu.
Pratio ga je plejmejker Ognjen Vukas sa indeksom 23. Mladi Vukas sinoć je imao svoje šutersko veče, te je za manje od 37 minuta ubacio 25 poena, odnosno 7 trojki iz 16 pokušaja (44%), jednu dvojku (100%) i dva penala iz tri pokušaja (67%). Takođe, razigravao je svoje saigrača upisavši 6 asistencija, zatim 3 defanzivna skoka, dve osvojene i 4 izgubljene lopte.
Nemanja Kapetanović, Aleksa Jugović i Matja Milin igrali su tek malo više od dve četvrtine i stigli do dvocifrenog indeksa: 15, 16 i 13. Kapetanović je upisao 9 poena, 5 defanzivnih skokova i 4 asistencije. Jugović je brojao do 10 poena, 8 asistencija, 3 skoka, jedne osvojene i dve izgubljene lopte. Milin je utakmicu završio sa 9 poena, 6 skokova (2 defanzivna i 4 ofanzivna), dve asistencije, jednom blokadom i jednom izgubljenom loptom. Nedavno oporavljeni Boris Bodrožić je svojih skoro 16 minuta na parketu iskoristio za 7 poena, 8 skokova (7 u odbrani, 1 u napadu) i po jednu: asistenciju, blokadu, osvojenu i izgubljenu loptu.


Lazar Lugić (9 poena) i Zoran Krstanović (6 poena) su imali po 6 skokova. Lugićevi skokovi su bili defanzivni, dok je Krstanović ostvario po 3 skoka ispod oba koša. Takođe, obojica su upisali i asistencije, Lazar dve, a Zoran jednu.
Iskustvo i mogućnosti Rashuna J. Davisa i Zacharya C. Simmonsa bili su preveliki za slabog protivnika iz Valjeva, te ih je Lukajić (sa)čuvao za predstojeće rivale. Kao starteri, obojica su igrala manje od 7 minuta, a preostalo vreme proveli su u bodrenju saigrača sa klupe.
U redovima „Metalcaˮ najbolji su bili Terry Lee Armstrong II i Aleksa Popović sa po 22 poena. Obojica su ostvarila i po 2 skoka i po 3 asistencije, ali je Terry Lee upisao još dve blokade, dve osvojene i 3 izgubljene lopte; a Popović jednu blokadu, jednu osvojenu i dve izgubljene lopte. Foto: Vinko Janković Izvor: KK Joker #klsrb