U 15. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije igrači Čačka 94 Quantox su na parketu Dvorane kraj Morave dočekali Zlatibor Gold Gondolu. Kada je semafor signalizirao kraj susreta, rezultat je glasio 79:86 (9:19; 19:27; 24:20; 27:20).

Ivan Radovanović, trener čačanske ekipe, smatra da je energija falila u prvih 20 minuta.,,Zaista čestitke Zlatiboru na prikazanoj igri, ali i na svemu što je pokazao u dosadašnjem delu lige. Protivnik je fantastično otvorio utakmicu, pročitao je sve naše zamisli. Pripremili smo se za to, ali definitivno smo grešili. Lopta nam je puno stajala, nije bilo protoka, što je iskusna ekipa Zlatibora znala da iskoristi. U drugom poluvremenu smo promenili neke stvari, pre svega energiju. Na kraju smo imali iznuđen pokušaj da se vratimo u utakmicu, učinimo je zanimljivom. Uspeli smo, ali nismo imali snage za potpuni preokret“, rekao je šef struke.

Takođe, još je izjavio…

,,Definitivno moramo da analiziramo prvi deo sezone. Ima stvari koje pod hitno moraju da se menjaju i popravljaju. Očekuje nas 15 veoma napornih i važnih utakmica. Svaka će biti važna, ne smemo da biramo kada ćemo da igramo dobro, a kada ne. Moramo da se oporavimo i da dobro treniramo“, dodao je Ivan Radovanović.

Đorđe V. Ćurčić, najbolji pojedinac u redovima Čačka 94 Quantox, smatra da je dobro prvo poluvreme Zlatibora bilo ključno.

,,Čestitam Zlatiboru na zasluženoj pobedi. Prvo poluvreme je odigrao savršeno, a mi nismo imali rešenje za napad rivala. U trećoj četvrtini smo se vratili, jer smo poenima Pilčevića i Popovića došli na jednocifren zaostatak. Ali Zlatibor je posle ponovo pobegao na dve cifre. Ipak, opet nam je pošlo za rukom da dođemo na dva poseda, ali nestalo nam je energije. Prvi deo sezone nismo završili onako kako smo planirali. Ipak, imamo drugi deo lige da ostvarimo cilj, a to je ostanak u takmičenju“, kazao je Đorđe V. Ćurčić.

Narednu utakmicu tim Ivana Radovanovića će odigrati u petak 6. januara 2023. godine. Rival će biti kraljevačka Sloga, a početak susreta je zakazan za 19:00. Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs Izvor Čačak 94 Quantox #klsrb