Intervju sa Stefanom Simićem /1996/ KK Vršac, najkorisnijim domaćim igračem na polusezoni, 342 indexna poena 🎬 2023/24.

-Kako si zadovoljan uspehom ekipe i svojim rolama u prvom delu sezone?

Jako sam zadovoljan, pre svega uspehom ekipe pošto je to bio naš zajednički cilj. Svi lepo sarađujemo imamo sjajnu hemiju u ekipi i samim tim dovela je do dobrih rezultata u prvom delu sezone. Nadam se da ćemo tako nastaviti u drugom delu. Što se tiče mog učinka, ja stvarno uživam u radu sa ekipom i trenerom, samim tim to se reflektovalo i na teren. Tako da sam jako zadovoljan.

-Na samo par idexsnih poena iza najkorisnijeg igrača polusezone, koliko ti znači borba za titulu MVP-a?

Svakako da mi znači prvenstveno na polju samopouzdanja, jako je čudno da smo iz iste ekipe nas dvojica i jako mi je drago zbog toga. Rado bih menjao tu titulu za bitku našeg tima u borbi za prvo mesto, što je naš prvenstveni cilj sada postao.

-Kakav je kvalitet lige u odnosu na predhodne sezone?

Pre svega ja sam jako dugo u ligi i mogu slobodno da kažem da u poslednjih 2-3 godine liga je jako uznapredovala, što se tiče organizacionog smisla i samog kvaliteta lige. Jako sam srećan zbog toga. Liga je počela da otvara jaka tržišta, igrači iz naše lige već idu u mnogo jače lige u evropi. Što ranije nije bio slučaj, samim tim dosta dobrih igrača kvalitetnih iskusnih sa internacionalnim iskustvom se vraća, što govori o tome da je liga po kvalitetu otišla na viši nivo nego predhodnih godina.

-Druga sezona u Vršcu, koliko je drugačija u odnosu na predhodnu?

Nema puno razlike u odnosu na predhodnu sezonu, ja kada sam dogovarao sa upravom kluba pred predhodnu sezonu bili su postavljeni jasni ciljevi i plan kluba. Klub ima izvanredne uslove, jako dobro treniramo rezultati koji dolaze su samo plod dobrog rada već godinama unazad.

-Kako provodiš slobodne dane i vreme van terena?

Uglavno provodim sa svojom porodicom ženom i ćerkom, sa svojim saigračima jer se mnogo družimo i van terena. To je prednost manjih sredina, samim tim smo stvorili dobru hemiju uživamo konstantno.

-Koliko je teško igrati na visokom nivou uz sve što roditeljstvo donosi?

Jeste teško, ali je isto tako i lepo. Sreća je da supruga vodi brigu oko deteta, meni ostaje da igram i da uživam u igri. Slobodno vreme koristim da se igram sa ćerkom gde punim baterije za nove izazove, kada na utakmici ugledam dete kako navija kao naš vatreni navijač, donosi mi neku novu energiju i želju za dokazivanjem i boljim igrama.

-Novogodišnje odluke?

Ne gledam toliko u budućnost. Idem iz dana u dan, gledam da što više napredujem i da uživam da vidim šta će mi budućnost doneti, samim tim ću i donositi neke odluke.

-Očekivanja u drugom delu sezone?

Pre svega da nastavimo da pružamo ovakve partije mi smo jako mlada ekipa koja iz dana u dan raste, možda smo napravili neočekivani rezultat u prvom delu sezone. Sada smo iskazali kandidaturu za sam vrh lige. U drugom delu sezone nam ostaje da to potvrdimo, nadam se da ćemo to i u raditi ali nas očekuje dosta rada i zadovoljstvo na kraju sezone.

-Šta bi poželeo svim gledaocima za novu godinu?

Poželeo bih srećne novogodišnje i božićne praznike, da ih provedu sa svojim najmilijima, i naravno da nastave da prate Košarkašku ligu Srbije. Očekuje nas možda i najneizvesnija završnica lige u predhodnih par godina što se tiče regularnog dela i Super lige.

AdmiralBet Košarkaška liga Srbije #klsrb