Intervju najkorisnijeg igrača polusezone AdmiralBet Košarkaške lige Srbije 🎬 MVP / Phillips Jr Nelson Lamar/1998/KK Vršac/

Impresije o Srbiji nakon dolaska?

Moji prvi utisci nakon što sam stigao u Srbiju su primetna razlika u krajoliku i veličini zemlje. Odmah sam došao u Vršac, ali sam imao priliku da vidim i Beograd koji me već malo podseća na američki scenario, dok je Vršac mali grad u prostranoj ravnici.

Impresije o Evropskoj košarci i upoređivanje sa košarkom u USA?

Evropska košarka je mnogo disciplinovanija i sa mnogo više kretnje. Dosta je agresivnija za razliku od USA košarke. U Americi se mnogo lakše dobijaju faulovi u kontaktima, dok u Evropskoj košarci mora biti mnogo ozbiljniji kontakt da bi se dosudio faul. Mnogo je teže igrati ovde nego u Americi, jer moraš da poznaješ svaki segment igre, kada da fauliraš, koga da fauliraš, koga ne.

Kako si zadovoljan sezonom do sada, svojom igrom i igrom svog tima?

Zadovoljan sam, ali ne mogu reći previše zadovoljan zbog nekih izgubljenih susreta. Ipak srećan sam što sam deo ove ekipe koja ima ogroman potencijal, a decenijski nije imala ovakvo postignuće, Veoma sam zadovoljan što sam postao deo ovog puta ka uspehu kluba.

Zauzeo si prvo mesto MVP na polusezoni, koliko ti to znači?

Znači mi mnogo, ali ima još dosta toga da se uradi jer je tek pola sezone prošlo. Ukoliko na kraju sezone budem MVP kada je posao dobro urađen, tada će mi značiti mnogo više. U svakom slučaju, blagoslov je biti u trci za MVP-a sezone, verujem da sam s obzriom na poziciju na polusezoni u blagoj prednosti za nastavak borbe za MVP-a sezone, što bi svakako bilo veliko dostignuće za mene.

Kako provodiš slobodno vreme van košarkaškog terena?

Za sada u slobodno vreme komuniciram sa familijom i sa devojkom, trenutno ne izlazim puno i ne vidim užitak preveliki u tome dok se posao ne završi. Kada ispunimo ciljeve tada ću moći da se opustim i zabavim više. Znam da sam u drugoj zemlji i da treba da više uživam, ali trenutno mislim da je moj boravak ovde mnogo više od toga i fokusiran sam na ciljeve.

Da li je ovo tvoje prvo dalje odsustvo od kuće, i šta ti najviše nedostaje?

Da, ovo je moj prvi odlazak daleko od kuće, i naravno najviše mi nedostaje familija, kao i hrana. Hrana nije loša, ali nije najbolja. Verovatno je ovde i zdravija, ali često poželim da dam sebi oduška i da pojedem neku dobru hranu. U svakom slučaju, najviše familija, prijatelji.

Šta je obeležilo 2023 godinu za tebe?

Postoje par stvari koje bih istakao, prvo je prilika da upoznam svoju devojku, angažovanje u ekipi u drugoj državi i nastavak mog puta odatle. I na kraju povrh svega događaj koji je negativan i bolan, a to je gubitak moje tetke na kraju ove godine. To je opet nešto što me gura dalje, da budem što bolji i postižem što više uz drage ljude oko sebe.

Novogodišnje odluke?

Moje novogodišnje odluke su da budem u mogućnosti da budem bliže Bogu i mojim ljudima, da budem u mogućnosti da gradim sebe i preko onogo što sam već postigao, s obzirom da već znam kako da to postignem, samo da probam da napredujem još brže i da ostanem mentalno oštar u svemu što radim. Moja novogodišnja odluka je da budem uspešniji nego sada.

Očekivanja u drugom delu sezone na ličnom i ekipnom planu?

Moje lično očekivanje u drugom delu sezone je da zadržim poziciju MVP do kraja iste. Takođe želim da budem najbolji saigrač svima u timu, da budem najbolji student ove igre, mom treneru. A što se tiče kluba, da nastavimo sa pobedama, da ne dozvolimo više poraze i da nastavimo da pišemo istoriju kluba.

Koje su tvoje novogodišnje želje za naše gledaoce?

Ostanite bezbedni. Moja želja je da svako bude bezbedan i da nastavi stopama dobrih i pravih ljudi. Mislite na sebe u pozitivnom smislu, i nastavite da grabite ka svojim ciljevima. Čuvajte se.

Video: Miloš Živković AdmiralBet Košarkaška liga Srbije #klsrb