Već u drugom ovosezonskom duelu u Valjevu lokalna publika imaće priliku da vidi sigurno najkvalitentiji tim AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Subotički Spartak je rival u kojem će biti mnogo poznatih imena, međutim želja je i da se aktuelni sastav Metalca predstavi na najbolji mogući način, a ako se ukaže prilika možda dođe i do iznenađenja. O tome svedoče i reči Saše Milićevića pred jedan od poslednjih treninga u valjevskoj hali i sudar sa stručnjakom sa kojim je „pekao zanat“.


– Čeka nas teška utakmica, ali naravno ne bismo smeli da se uplašimo na svom parktu. Pokazujemo napredak kroz utakmice, međutim sigurno će biti neophodan maksimum za meč protiv Spartaka. Igraju agresivno, fizički su izuzetan sastav i teško je izdvojiti bilo kog igrača u tom rosteru. Čak i oni mlađi već su dokazani u ovom rangu i sa klupe su vođeni sjajnim trenerom Đokićem. Biće neophodna koncentracija na oba kraja parketa i kada nam ne ide, jer će svaki pad znati da kvalitetom kazne – kaže Milićević.

 

Valjevci nakon turbulentnog leta od starta sezone imaju pobedu i dva poraza, a nema dileme da će baš kao i ranijih godina parket valjevske dvorane biti jedan od glavnih aduta. Bez obzira na ime rivala i sjajan sastav verna publika očekuje ceo plen.

– Generalno, potrebno je i još vremena da ova ekipa izgleda po našoj želji. Recimo Grubor je sa nama tek dve sedmice, Sava Lešić takođe nešto duže, ali bilo je i odlazaka što se naravno oseti. Mislim da smo već u Novom Sadu nešto bolje komunicirali u odbrani, pa nas je na kraju loše šutersko veče koštalo možda boljeg rezultata. Pored toga imamo hroničan problem sa linije slobodnih bacanja koji moramo ispraviti ako se želi do pobeda. Istina je i da su Subotičani igrali nešto više utakmica, međutim raspodelili su minutažu i umor može biti faktor u subotu, međutim na tako nešto ne smemo računati već biti maksimalno spremni za naš trenutni maksimum – završio je mladi strateg Metalca.

 

Susret između Metalca i Spartaka na programu je subotu u 19 časova. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb