Nakon ostavke prvog trenera Ivice Vukotića, uprava kluba je reagovala i na to mesto postavila bivšeg košarkaša i dugogodišnjeg trenera Vojvodine i Spartaka, Filipa Soceka, koji je danas predstavljen na konferenciji za medije.
Zahvalio bih se na dosadašnjoj saradnji bivšem treneru Ivici Vukotiću. Hvala mu na radu, na požrtvovanosti, on je jednostavno osetio da u jednom trenutku ne može da promeni ništa u ekipi. U razgovoru mi je rekao da ekipa ne može da napravi veći uspeh sa njim i odlučio je da se povuče sa te pozicije. Poželeo bih dobrodošlicu novom treneru Filipu Soceku. Ovu sezonu počeo je u Spartaku iz Subotice, a prethodne sezone je radio u Pirotu. Sa Vojvodinom je ušao u veći rang. Naša želja je da u narednjih deset kola postignemo što bolji rezulat, da u tom period vidimo sa kojim igračima možemo da uđemo u narednu sezonu. Sve što je do nas je da mu poželimo dobrodošlicu i da mu omogućimo uslove za što bolji rad, istakao je na današnjoj konferenciji direktor Košarkaškog kluba Darko Veljović. Mladi stručnjak, je svoju bogatu trenersku karijeru odlučio da nastavi u Radničkom i već danas će se po prvi put sresti sa svojim novim timom, a nama je izneo svoja očekivanja.


Velika mi je čast što sam dobio šansu da predvodim ovakvu ekipu kao što je Radnički, sa ozbiljnom tradicijom. Pre svega ne samo Košarkaški klub, već je ovo jedno ozbiljno društvo i velika je odgovornost samim tim predvoditi ovakvu ekipu. Konkretno što se tiče ekipe, većinu igrača poznajem, nisam ni sa jednim direktno sarađivao. Znam ih sve od ranije, ligu dosta dobro poznajem, tako da mislim da ćemo u narednom period uspeti da se konsolidujemo i pre svega ostvarimo trenutno primarni cilj, a to je opstanak. Ovo su stvarno dobri igrači i Ivica je to dobro posložio, hvala mu na tome. Ostavio mi je jednu dosta dobru ekipu, dobro utreniranu, ali naravno čim se veže više poraza, igrači se mentalno poljuljaju i izgube neko samopouzdanje. Oni nisu zaboravili da igraju, pre svega Raško Katić i Đerasimović su ozbiljni igrači sa ozbiljnim karijerama. Samo malo da se stvari poslože i mišljenja sam da će sve biti kako treba i već od sutra, zašto da ne, da iznenadimo Mladost u Zemunu. Mladost je jedna ozbiljna ekipa, ali niko nam ne da za pravo da se nenadamo pobedi. Mislim da ova ekipa može i mora da izbori opstanak, izjavio je sada već prvi trener Radničkog Filip Socek. Izvor KK SPD Radnički #KLSRB