Košarkaši Dynamic Balkan Beta na sjajan način su otvorili AdmiralBet Košarkašku ligu Srbije, a sada im predstoji najteži meč u dosadašnjem delu sezone. Dorćolci nakon uvodne četiri pobede iz isto toliko kola ovog vikenda putuju na Zlatibor, gde ih u ponedeljak očekuje susret sa istoimenom ekipom. Početak meča zakazan je za 18 časova.
Očekivanja pred susret sa aktuelnim šampionom ABA lige izneo je trener Saša Nikitović i prvotimac Stefan Stefanović.


„Sigurno da je Zlatibor najjači protivnik od početka sezone. Videćemo u kojoj smo mi formi, oni su imali napornu nedelju u smisle ABA 2 lige, ali su igrali jako dobro i i kvalitetno, kao i prošle godine. Promenili su sastav, ali opet igraju dobro, i napadački i odbrambeno deluju kao dobar tim. Biće pravi zadatak za nas da, pre svega, napravimo dobru utakmicu, a da li ćemo iz toga uspeti da odnesemo bodove? Videćemo. Biće vrlo teško“, počeo je Nikitović, koji je dodao da svežina ne bi trebala da igra preteranu ulogu u ovom susretu:
„Gledajući njihove statistike i utakmice u ABA 2, nisu imali preterana trošenja, delovalo mi je kao da imaju dva jača treninga u odnosu na protivnike, ne potcenjujući nikoga, ali oni su igrali u dobroj rotaciji sa puno igrača. Mislim da to neće biti presudno“. Što se tiče zdravstvenog biltena, trener ističe da nema nikakvih većih problema.
„Na Zlatibor putuju svi, ali bila je neka nedelja virusa, temperaturi, ali je sve okej. Zadovoljni smo sa zdravljen i kompletni putujemo na Zlatibor“.O važnosti predstojećeg susreta govorio je i plejmejker Dynamic Balkan Beta, Stefan Stefanović.


„Za sad smo igrali dobro, ali to je došlo iz naših jakih treninga i dobrog spremanja za utakmice. Kao i do sada, ozbiljno smo se spremali za Zlatibor, vežbali na tome šta oni igraju i da probamo da nekako uzmemo pobedu tamo, što bi nam veoma značilo. Oni su najjači protivnik protiv kog smo igrali, a možda i protiv koga ćemo igrati do kraja polusezone. Idemo dan ranije, da se spremimo na atmosferu. Neće biti lako, ali potrudićemo se“. Za ono što je viđeno u dosadašnjem delu sezone, talentovani organizator igre ima samo reči hvale.
„Veoma smo zadovoljni svi, pa i ja. To je odličan uspeh za sada, ali nećemo da pustimo da nas to digne u nebo i da se opustimo. Samo radimo dalje i idemo u nove pobede“. Izvor i foto KK Dynamic Balkan Bet #klsrb