Nalet i ushićenje nakon dobrog početka ove sezone u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije za košarkaše Metalca prekinuti su u Užicu. I pored činjenice da su otputovali u oslabljenom sastavu ubedljiv trijumf domaće Slobode u „Velikom Parku“ rezultatom 90:70 ukazao je i na brojne slabosti u igri valjevskog tima, koje bi u budućnosti trebalo svesti na minimum. Koliko mogu tri dana kasnije na svom parketu videće se protiv ekipe Dunava, mladog tima koji je u prethodnih pet rundi samo jednom slavio i nalazi se na začelju tabele sa Kolubarom i Slodesom.
Ipak, talenti Partizana poput Tanaskovića, Petrovića i Jovanovića imaće motiv da se pokažu u što boljem svetlu i uz pomoć iskusnijih pojedinaca dođu do potencijalnog iznenađenja protiv Milenka Veljkovića i drugova.


– U Užicu smo užasno otvorili drugo poluvreme i nakon toga više nije bilo povratka. Poraz kao poraz nije strašan ako izvučemo pouke, a u ubrzanom ritmu nismo imali ni previše vremena za analizu. Za mladu ekipu poput ove energija je neophodna ako se želi izvući pozitivan rezultat, naročito pred našim navijačima. Mislim da će u subotu uveče sve zavisiti od nas i nivoa na kojem budemo bili, to će se odraziti i na konačan ishod duela i nadam se trijumfu – rekao je Kruševljanin.
Veljković je sjajan od starta ove sezone, na pet mečeva prosečno beleži 16 poena i 9 skokova i lider je valjeskog tima. Izvor KK Metalac #KLSRB