Nakon poraza u Pančevu u dramatičnoj završnici košarkaši Metalca nisu imali previše vremena za analizu. Samo tri večeri kasnije u Bajinoj Bašti savladana je ekipa Studenta rezultatom 99:93 u prvoj rundi Kupa KSS-a, pa se u nešto boljem raposloženju čeka TV derbi protiv Vršca.
Puleni Vladimira Đokića u Valjevo stižu sa skorom 2-1, kvalitet su pokazali i protiv Zlatibora i predvođeni bivšim igračima Metalca Tomom Vasiljevićem, Slobodanom i Lukom Jovanovićem tražiće i prvi ovosezonski trijumf van „Milenijuma“. No pitaju se i Valjevci, željni da se pokažu u pravom svetlu i bez standardnog plejmejkera Marka Bajića koji će zbog povrede zgloba dve nedelje biti van trenažnog procesa. Jedan od onih na koje će pasti veći teret jeste Feđa Pajović, mladi košarkaš koji je ovog leta stigao u Valjevo.
– Nakon pobede u Kupu sledi nam duel protiv Vršca koji neće biti lak, jer smo se do sada uverili koliko je liga ujednačena. Spremni dočekujemo meč svesni kvaliteta ekipe koju predvodi Vladimir Đokić, a pobeda protiv ABA 2 ligaša najbolji je pokazatelj snage rivala. U sastavu imaju i mlade i iksusne igrače, a nama je da se prikažemo u što boljem svetlu i dođemo do nove pobede – jasan je plejmejker Metalca koji je zadovoljan dosadašnjim boravkom u gradu na Kolubari.


Pomoćni trener Radomir Simić mišljenja je da će i bivši igrači kluba biti dodatno motivisani da se pokažu u što boljem svetlu u atmosferi koja im neće biti nepoznanica.
– Jasno nam je koje su naše prednosti i želja je da ih iskoristimo. Ušli smo u jači ritam, jer će ovo biti treća utakmica u kratkom vremenskom periodu, a sigurno je da je povreda Bajića u Pančevu otežavajuća okolnost. Međutim, mišljenja sam da će ostali spoljni igrači koji su prošli kompletne pripreme uspeti da nadoknade njegov izostanak – smatra Simić.
Prema informacijama koje smo dobili u klubu sporazumno je raskinut ugovor sa centrom Bojanom Stanojevićem, koji se nije dugo zadržao u Valjevu. Izvor KK Metalac #KLSRB