KK FMP Meridian u nedelju od 20 časova u svojoj dvorani dočekuje Crvenu zvezdu. Tada je na programu druga utakmica finalne serije KLS, a uloga favorita pripašće šampionu ABA lige koji je u prvom meču ubedljivo slavio. Ambicije Pantera, koji nastupaju u oslabljenom sastavu i posle mesec i po dana pauze od takmičarskih utakmica, su takve da je osnovni motiv popravljanje utiska iz prošle utakmice. Uprkos svim problemima, sigurno je da će se košarkaši FMP Meridiana boriti do poslednjeg atoma snage.
Kapije ’’FMP Arene’’ otvoriće se dva sata uoči početka utakmice (18 časova), a ulaz u halu je besplatan. I ovom prilikom KK FMP Meridian poziva sve simpatizere da dođu u dvoranu na poslednji meč na domaćem terenu u fantastičnoj sezoni 2021/2022 u kojoj su Panteri izborili plasman u plej-of ABA lige, igrali polufinale Kupa Radivoja Koraća i došli do finala KLS-a. Takođe, na terenu izborili plasman za FIBA Ligu Šampiona u kojoj će nastupati u narednoj sezoni. O narednoj utakmici govorio je trener FMP Meridiana Nenad Stefanović:


’’Svestan sam celokupne situacije, našeg stanja i rostera, naravno i snage Crvene zvezde. Nemam nerealna očekivanja, ali želim od mojih momaka da pokažu karakter i čvrstinu koji mislim da su nas krasili cele godine i koji su po mom mišljenju DNK ove ekipe. Očekujem da u tom delu imamo i veće prisustvo igrača koji na prošloj utakmici nisu bili u dobrom ritmu. Zna se kako FMP igra na domaćem terenu i očekujem da sutra ispravimo sliku koja je bila juče. Mislim da ona može da bude bolja od onoga što smo pokazali’’, rekao je Stefanović.
Mladi prvotimac Pantera Nikola Šaranović je takođe govorio o narednom meču i ambicijama sa kojim ekipa pristupa:
’’Probaćemo da što pre zaboravimo prvu utakmicu u finalnoj seriji. Velika pauza koju smo imali i odsustvo par igrača iz rostera učinila je da ne odigramo utakmicu na nivou onoga što smo radili cele godine. Crvena zvezda je najbolja ekipa u regionu i želimo da baš protiv nje pokažemo da nismo slučajno u finalu. Pozivam publiku da napuni tribine u FMP Areni, a mi obećavamo bespoštednu borbu do poslednjeg atoma snage’’, istakao je Šaranović. Foto Ivica Izvor KK FMP Meridian #KLSRB