Nakon prilično dugih priprema, u kojima je KK Dynamic Balkan Bet odigrao dvocifreni broj pripremnih utakmica, konačno je vreme za početak nove sezone u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Dorćolce već u prvom kolu očekuje prilično ozbiljan zadatak, pošto će ekipa Saše Nikitovića gostovati gradskom rivalu, OKK Beogradu. Dynamic Balkan Bet je tokom leta doživeo velike kadrovske promene, a duge pripreme su značile na polju privikavanja novih igrača jednih na druge.
Trener Saša Nikitović ocenio je kompletne pripreme koje su Dorćolci obavili.

„Otvaranje sezone posle dugih priprema. Mislim da spremno dočekujemo prvu utakmicu. Imali smo dosta kontrolnih mečeva da vidimo ko smo i šta smo jer osim Šulovića mi imamo 11 novih igrača – kada to kažem mislim i na pet juniora. Oni su bili u sastavu prošle godine, ali nikada nisu otvorili sezonu kao bitni igrači u rosteru. Tu je i Uroš Paunović koji je bio povređen prošle sezone, takođe nije igrao. Obnovili smo uspešno roster, igrači koji su bili do juče sa nama su otišli u neke druge sredine. Mislim da je prelazni rok dobro urađen, da imamo dosta kvalitetnih dolazaka, kao i potpisa mladih igrača. Ulazimo u sezonu sa istim ambicijama kao i uvek: da igrači od prve do poslednje utakmice pokažu veliki progres. Liga je dosta nepoznata, mnogo ekipa je isto promenila rostere, te je vrlo teško predviđati snagu lige. Sigurno imamo dva tima koji se izdavajaju, to su Zlatibor i Spartak. Svi ostali su u grupi timova koji će podeliti mesta, dok ova dva tima imaju drugačije rostere i budžete“.

Otvaranje je protiv OKK Beograda.

„Sigurno ćemo videti meč sa puno trčanja, energije, ko bude manje grešio pobediće, jer sa obe strane imamo mnogo mladih i neiskusnih igrača. To su ekipe koje su po kvalitetu i godinama tu negde, sigurno će biti jedne doze napetosti i u jednim i u drugim redovima. Trebamo i mi i oni da imamo dosta strpljenja sa igračima i njihovim sutrašnjim greškama, a ko bude manje grešio mislim da će pobediti“.

Izvor KK Dynamic BalkanBet #klsrb