Nakon nedelju i po dana pause, Dynamic Balkan Bet je ponovo na terenu! Dorćolci će na svom parketu, u okviru zaostalog meča AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, dočekati ekipu Zlatibora Gold Gondola. U prvom meču je ekipa Saše Nikitovića uspela da trijumfuje u Čajetini, pa će ovaj meč u mnogome određivati konačan plasman. Šef stručnog štaba Dynamic Balkan Beta istakao je da je njegova ekipa na pravi način iskoristila ovaj “mini odmor”:
– Iskoristili smo ovaj period da se oporavimo, zalečimo povrede koje su igrači imali, kao i da napravimo koji trening više sa Nenadom Miljenovićem, novim igračem našeg kluba. Sa Zlatiborom nema mnogo tajni, u pitanju je izuzetno iskusan sastav, kako ističe i Nikitović.

– Oni su izuzetno kvalitetan tim koji igra dve lige i ima veliku potrošnju, ali i veliki roster i kvalitetne igrače. Mi smo uspeli dobrom igrom I koncetracijom da ih pobedimo na njihovom terenu. U ovom trenutku ta utakmica će određivati mnogo toga u ligi, naročito za njih, jer ako budu odneli pobedu udaljiće se na vrhu tabele od ostalih. U protivnom će biti u dosta umanjenim šansama da ponove uspeh od prošle godine i budu prvaci. Kod nas je prisutna velika motivisanost da igramo protiv takve ekipe, da se suprostavimo maksimalno i odbranimo domaći teren. Očekivanja je izneo i iskusni bek Dorćolaca, Nemanja Jaramaz.

– Za nas izuzetno važan meč u borbi za sam vrh tabele, ukoliko uspemo da trijumfujemo bio bi to ogroman korak za nas ka tom cilju i podstrek za nastavak sezone. Što se tiče same ekipe Zlatibora, oni su izuzetno talentovani, sa dosta poena u rukama na svakoj poziciji, vole igru sa dosta šuteva za 3 poena iz „prodor-pas“ igre, ali takođe imaju i odlične visoke igrace, koji im uz to daju „dubinu“ i poene iz reketa. Ukoliko želimo da trijumfujemo kao što smo učinili na Zlatiboru, moramo da napravimo fizički zahtevnu utakmicu za protivnika, samim tim biće potreban visok nivo intenziteta sa naše strane u oba smera. Apsolutno poštujemo protivnika, svesni smo svih njegovih vrlina, ali mislim da imamo lepu šansu da napravimo dobru utakmicu i trijumfujemo u derbiju protiv ekipe Zlatibora. Izvor KK Dynamic BalkanBet #klsrb