Košarkaški klub Dynamic Vip Pay će u sredu 8. decembra sa početkom od 18 sati u okviru 13. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije otići na gostovanje ekipi Vršca. Posle dve vezane pobede na domaćem terenu, Dorćolci će pokušati da nastave pobednički niz. Prvi trener Dinamika Saša Nikitović i igrač Dušan Radosavljević govorili su o očekivanjima pred naredno gostovanje Vršcu.
Trener Nikitović rekao je da će naredna utakmica i gostovanje protiv Vršca biti veoma teško i pravo iznenađenje ako Dorćolci izbore pobedu, znajući učinak Vršca na domaćem terenu.


„Vršac je ekipa koja ima nekoliko igrača koji su igrali u Dinamiku ranije, Radovanović i Vasiljević čak i prošle sezone. Momci koji su igrali ovde znaju Dinamik, pa možda malo emotivnije uđu u utakmicu. Nemaju izrazito mlade igrače kao mi, tim je sastavljen od igrača srednjh, možda i najboljih godina. Dobro su utrenirani i igraju dobru napadačku košarku. Imaju samo jednu izgubljenu utakmicu kod kuće ove sezone, veoma dobro brane domaći teren. Razlikuju se na gostovanjima u odnosu na domaći teren. Biće sigurno teško i pravo iznenađenje ako mi uspemo da ih pobedimo, jer nas očekuje čvrst protivnik koji nije imao kikseve kod kuće. Siguran sam da za njih domaći teren predstavlja jednu vrstu pritiska i deo odgovornosti“ , rekao je Nikitović. Prvotimac Dušan Radosavljević istakao je da očekuje dobru utakmicu i da tim ide na pobedu protiv Vršca.


„Ekipa Vršca ima tim koji igra zaista dobro na domaćem terenu. Ove nedelje smo u ritmu sreda-subota, dobro smo trenirali i počeli sa pripremom utakmice protiv Vršca. Poznajemo njihov tim, sa nekima sam čak i igrao ranije, znamo šta možemo da očekujemo od njih. Očekujmo dobru utakmicu i idemo na pobedu“ , rekao je Radosavljević.
Dinamik se trenutno na tabeli Košarkaške lige Srbije nalazi na deobi prva dva mesta i deli broj osvojenih bodova (20) sa ekipom Vojvodine iz Novog Sada. Dorćolci trenutno imaju skor od osam pobeda i četiri poraza. Naredno gostovanje u Vršcu igra se u sredu sa početkom od 18 sati u dvorani Milenijum. Izvor KK Dynamic VipPay #KLSRB