Košarkaši Dynamic Balkan Beta u ponedeljak, 3. oktobra, od 20.30 časova otvaraju sezonu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.
Protivnik će biti ekipa OKK Beograda, kojoj će Dorćolci ići u goste. Meč će biti odigran u hali „Mega Factory“, a očekivanja pred ovaj susret, ujedno i rezime pripremnog perioda, izneli su kapiten Nenad Šulović i trener Saša Nikitović.
„Počeli smo pripreme jako, odradili teži deo, a sada ulazimo u zanimljiviji. Bilo je nekoliko utakmica u kojim su protivnici bili jači, ali nam je to odgovaralo da se bolje pripremimo i vidimo da li možemo da pariramo njihovom rangu. Opet smo mladi, imamo neke promene u timu i još uvek pokušavamo da se uklopimo. Ne pričamo još uvek o ambicijama, idemo iz utakmice u utakmicu da pobedimo. Cilj je da igramo što bolje, budemo zdravi i napravimo uspeh. Da li će to i biti, znaćemo kad podvučemo crtu“, počeo je Šulović, koji je kasnije govorio i o predstojećem protivniku.
„Nemamo dovoljno informacija o OKK Beogradu, ali sigurno da je u pitanju mlada ekipa, kao i mi. Rade dosta, rade dobro, u pitanju su kvalitetni igrači. Biće teško gostovanje, prvo kolo je uvek teško i nezgodno za igranje. Poželeo bih sreću svojim igračima, da budemo zdravi, pa šta bude“.


Trener Nikitović podvukao je crtu nakon dobro odrađenih priprema.
„Moram da pohvalimo celu ekipu, pošto smo već dva meseca smo u trenažnom procesu. U uvodnom bazičnom delu, gde smo očekivali igrače iz reprezentacija, nismo imali sreće, jer su nam dva igrača povređena na duži period. S tim u vezi smo morali da reagujemo, popunjavanjem igračkog kadra, jer nismo imali brojčano stanje ni za trening, a ni za sezonu. Bila je ideja da imamo 11 mlađih igrača i jednog iskusnijeg, ali se sada to malo drugačije zavrtelo zbog stvari koje su se dešavale. Morali smo da dopunimo roster sa nešto starijim i iskusnijim igračima, koji su bili slobodni na tržištu i imali želju da se pridruže našem projektu. Što se tiče utakmica koje su odigrane, nismo ih mi birali, jači timovi su izabrali nas. Praktično smo cele pripreme odigrali na strani, sa jačim protivnicima, što nije lako jer se najčešće gubilo, ali se sticalo iskustvo. Poslednje dve utakmice smo odigrali sa ekipama našeg ranga, tako da smo bili nešto uspešniji“.
Govorio je i trener o predstojećem protivniku, OKK Beogradu.
„Spremni očekujemo prvo kolo, OKK ima istu priču kao i mi – razvijanje mladih igrača. Prva utakmica će biti vrlo zanimljiva, dok ekipe probiju početnu pozitivnu tremu, a iza toga će se sve razvijati svojim tokom. Kao i prošle godine, idemo iz utakmice u utakmicu, u odnosu na nepoznavanje cele lige ne možemo da sudimo koji smo dom tabele pre početka lige. Ekipa je i prošle godine pokazala da može da dobije svakoga, ali da isto tako može i da izgubi. Zadovoljni smo dosadašnjim periodom, nadam se da ćemo biti i na dalje. Izvor i foto KK Dynamic BalkanBet