Košarkaški klub Dynamic Vip Pay će u subotu 22. januara sa početkom u 17 sati otići na gostovanje ekipi Zdravlja iz Leskovca u okviru 20. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Očekivanja pred naredno gostovanje rekli su prvi trener Dinamika Saša Nikitović i igrač Mihaiilo Bošković. Trener Saša Nikitović rekao je da se ekipa priprema za naredno gostovanje protiv ekipe Zdravlja iz Leskovca i ističe da oni predstavljaju dobar tim.


– „Ne možemo da planiramo otkazivanja utakmica. Da smo znali da će biti otkazana utakmica protiv Novog Pazara, drugačije bismo radili. Nemamo gde da pokažemo ono što treniramo, ali nadam se da ćemo za to imati priliku u subotu. Što se tiče Leskovca, ona je jedna od ekipa koja je u prvom krugu, ali i u utakmicama drugog kruga, igrala iznad očekivanja svih. Došli su iz B lige, imaju kontinuitet rada trenera i ekipe. Pridodali su iskusne igrače i dva stranca koji su dobro uklopljeni. Oni predstavljaju dobar tim i znaju šta hoće i u napadu i u odbrani i jako dobro se spremaju za sve protivnike. Treba se adaptirati na veliku halu, publiku i nižu temperaturu. To sve moramo da uklopimo posle mesec dana bez igranja utakmica, kako bismo prekinuli niz poraza u kojima smo na gostujućim terenima“ , rekao je Nikitović.
Prvotimac Mihailo Bošković izjavio je da ekipa Zdravlja igra veoma dobro na domaćem terenu i da je poslednjih nekoliko odloženih utakmica dobro poslužilo ekipi za pripremu narednih mečeva.


– „Idemo u goste ekipi iz Leskovca. Sa njima smo u prvom delu sezone igrali jaku i čvrstu utakmicu. Oni su dobra ekipa na domaćem terenu. Imaju publiku koja im daje vetar u leđa i može biti problem za nas. Biće jaka utakmica, pogotovo što mi skoro mesec nismo igrali meč i trebalo bi da se vratimo u ritam. Možda nam je ovih nekoliko odloženih mečeva pomoglo da bolje pripremimo utakmice i uvedemo se u ritam koji nam odgovara, a to je ritam sa dosta treninga. Jedva čekamo da odigramo sledeću utakmicu i spremno čekamo subotu“ , rekao je Bošković.
Košarkaški klub Dynamic Vip Pay posle tri odložena meča protiv Metalca, Slodesa i Novog Pazara ima osvojenih 25 bodova u Košarkaškoj ligi Srbije, sa učinkom od devet pobeda i sedam poraza. Naredno gostovanje protiv ekipe Zdravlja igra se u dvorani SRC Dubočica u Leskovcu. Izvor KK dynamic VipPay #KLSRB