Košarkaški klub Dynamic Vip Pay će u subotu 19. marta od 19.30 sati u okviru 27. kola Košarkaške lige Srbije otići na gostovanje ekipi Tamiša iz Pančeva. U prvom meču na Dorćolu Dinamik je posle produžetka odneo pobedu rezultatom 92:85. Prvi trener Dinamika Saša Nikitović i igrač Vuk Đorđević rekli su očekivanja pred narednu utakmicu. Trener Saša Nikitović rekao je da ekipa iz Pančeva u poslednjih nekoliko mečeva igra veoma dobro i da je uvek teško izboriti pobedu, ali da tim u treningu pronalazi energiju i samopouzdanje za nove mečeve.


„Liga je ove godine jako zanimljiva i izjednačena, što pokazuju rezultati. Imamo Kolubaru koja je dobila sve četiri vodeće ekipe na tabeli kod kuće. Samim tim naš rezultat do sada sa 15 pobeda, sa ove tačke gledišta, ima još veći značaj. Tamiš je u poslednjih četiri, pet kola upisao nekoliko pobeda. Igraju jako dobro i u šuterskoj su formi. Doveli su dva igrača gde su kompletirali svoj roster, dovođenjem stranog, i igrača iz Slodesa. Sada izgledaju jako dobro i uvek ih je teško pobediti u Pančevu, a kamoli u ovako dobroj formi. Kao i svima sa donjeg dela tabele, svaka utakmica je za opstanak. Igramo protiv ekipa kojima je nužna pobeda za opstanak u KLS ligi. Trener je tu da drži balans i kad su pobede i kad su porazi. Mi nismo igrali loše, pa smo gubili utakmice. Mi smo možda protiv OKK Beograda slabije odigrali, protiv Vojvodine smo jako dobro igrali i izgubili završnicu. Protiv Kolubare smo imali jedan dobar meč sa izuzetno motivisanim protivnikom koji je morao da pobedi i na kraju je pobedio. Ovaj tim pre svega trenira dobro i jako se dobro ponaša i tu nalazi energiju i samopouzdanje za nove mečeve“ , rekao je Nikitović.
Prvotimac Vuk Đorđević kazao je da će na narednom gostovanju Tamišu biti teško, ali iskusni prvotimac misli da je moguće izboriti pobedu.


„Tamiš je ekipa koja se bori za opstanak i silom prilika smo „naleteli“ na ekipe koje se bore za opstanak u poslednjih nekoliko kola. Vezali smo tri poraza za redom i mislim da treba da uradimo sve kako bismo izašli iz loše serije. Svakako da će na njihovom terenu biti teško, ali kao što smo ih pobedili kod kuće, mislim da možemo i tamo. Imamo pred sobom šansu da serijom pobeda obezbedimo sebi Superligu i nadam se da ćemo uspeti“ , kaže Đorđević.
Dinamik je u dosadašnjem toku takmičenja upisao 15 pobeda i 11 poraza uz osvojen 41 bod. Naredno gostovanje Tamišu odigraće se u Hali sportova „Strelište“ u Pančevu. Izvor KK Dynamic VipPay #KLSRB