Košarkaški klub Dynamic Vip Pay će u subotu 15. januara od 18 sati u 18. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije otići na gostovanje ekipi Slodesa. Dinamik u duel protiv Slodes Sokerbeta ulazi nakon odložene utakmice sa Metalcem, a ishod u prvom meču bio je 89:78. Prvi trener Dinamika Saša Nikitović i kapiten Nenad Šulović rekli su očekivanja pred naredno gostovanje u Beogradu.
Trener Nikitović izjavio je da je tim željan utakmica nakon jednog odloženog meča i da će se potruditi da pobedi u predstojećem duelu.


– „Treća utakmica je u gostima u nizu. Nismo igrali protiv Metalca na domaćem terenu i moramo da izađemo iz negativnog skora gostovanja. Naš tim je bio spreman i za Metalac, iako smo imali i par povreda. Preskočili smo kolo i željni smo utakmica. Priključili smo timu oporavljenog Merta Akaja i Miloša Glišića. Bilo je planirano da protiv Metalca priključimo Glišića, a protiv Slodesa Merta. Vrlo je teško odmah ubaciti dva nova igrača. Moramo na taj način da radimo. Pokšaćemo da sa novim i standardnim igračima izađemo na teren i stvarno se potrudimo da dobijemo utakmicu“ , rekao je Nikitović.
Kapiten Nenad Šulović rekao je da ekipa mora da odigra na maksimumu, kako bi izborila pobedu na narednom gostovanju.


– „Posle odložene utakmice protiv Metalca imali smo malo više vremena da se pripremimo za naredni meč. Proširili smo roster i iz takvog ritma treninga ulazimo u utakmicu. Slodes je promenio trenera kao i par igrača. Spremamo se za Slodes kao i za svaku drugu utakmicu. Moramo da prekinemo loš niz koji smo imali u poslednjih nekoliko utakmica. Kod kuće smo ih pobedili, sad nam treba pobeda u gostima. To što se ekipa Slodesa trenutno nalazi pri dnu tabele ne sme da nas zavara, jer mi moramo da budemo na maksimumu da bismo pobedili u gostima“ , rekao je Šulović.
Dinamik trenutno ima postignut skor od devet pobeda i sedam poraza i ima osvojih 25 poena uz jednu odloženu utakmicu protiv Metalca iz Valjeva. Naredno gostovanje protiv Slodesa igra se u hali Slodes na Kanarevom brdu. Izvor KK Dynamic VipPay #KLSRB