Košarkaški klub Dynamic Vip Pay će u subotu 11. decembra od 18 sati u okviru 14. kola Košarkaške lige Srbije dočekati ekipu Slobode iz Užica. Posle poraza od Vršca, Dorćolci će pokušati da odbrane domaći teren i vratiti se putu pobeda. Trener Dinamika Saša Nikitović i igrač Vuk Đorđevć govorili su o nadanjima pred meč 14. Kola Košarkaške lige Srbije.
Trener Dinamika Saša Nikitović izjavio je da se nada boljoj igri Dinamika u narednoj utakmici protiv Slobode i rekao je da tim iz Užica igra kvalitetno tokom cele lige.


– „Trenutno smo u ritmu sreda-subota. Imamo više utakmica, a manje treninga, što nam ne odgovara u smislu trenažnog procesa. Moramo da budemo u dobrom treningu, a on nedostaje kada smo u ovom ritmu. Nadamo se da ćemo odigrati mnogo bolje nego u Vršcu, jer uzrok poraza je bio dobra igra Vršca i isto tako slabija naša igra. Nadamo se boljoj igri i koncentraciji, pristup i energija protiv Vršca su bili dobri, ali košarkaška koncentracija na protivnika i nas nije bila na onom nivou kao što je bila do sad. Dočekujemo Slobodu, koja je dobar tim i ima izuzetno dobre igrače koji igraju kvalitetno kroz ligu i poslednja pobeda protiv Vojvodine nije bila slučajnost“ , rekao je Nikitović pred utakmicu sa Slobodom.
Igrač Vuk Đorđević izjavio je da će Dinamik pokušati da zaustavi igru u tranziciji Užičana i da tim očekuje dobra utakmcica protiv Slobode.


– “Očekuje nas dobra utakmcica protiv jednog od lidera šampionata, što smo u ostalom i mi po rezultatu koji smo postigli. Oni su dobra ekipa koja igra sa puno tranzicije, što je potrebno sprečiti. Igra se zasniva najviše na prodorima i ukoliko to uspemo da zaustavimo, mislim da ćemo biti na dobrom putu“ , rekao je Đorđević.
Dinamik trenutno ima osvojen 21 bod u Košarkaškoj ligi Srbije, kao i još šest ekipa iz lige, pa se tako nalazi na deobi sedam mesta sa učinkom od osam pobeda i pet poraza. Duel protiv užičke Slobode odigraće se u subotu 11. decembra sa početkom od 18 sati dvorani Dinamika na Dorćolu. Izvor KK Dynamic VipPay #KLSRB