Košarkaški klub Dynamic Vip Pay u trećem kolu Košarkaške lige Srbije sutra od 18 sati dočekuje ekipu Slodesa. Pred sutrašnji meč na Dorćolu, očekivanja su izneli trener Saša Nikitović i prvotimac Vojin Medarević.
Trener Saša Nikitović izjavio je da će utakmica protiv Slodesa biti od velikog rezultatskog značaja i da ne postoje izgovori za ne pružanje maksimuma na domaćem terenu.
„Utakmica koja bi trebalo da bude po našoj meri. Ekipa približno naših godina, nešto starija sa igračima na pozajmici iz Crvene zvezde. Utakmica koja je „pod moranje“ i koja mora da se odigra na rezultat i nema uopšte izgovora i bilo kakve priče oko rezultatskog značaja. Odredili smo naročito utakmice koje se igraju kod nas, moraju da budu odigrane maksimalno. I njima i nama je falilo igrača na prijateljskoj utakmici. Bila nam je prva utakmica, dosta netačna sa sigurno više energije“ , rekao je trener Nikitović.

Prvotimac Dinamika Vojin Medarević istakao je da će tim pokušati da odigra utakmicu protiv Slodesa na najbolji mogući način i da je predstojeći meč veoma važan, jer se igra na domaćem terenu.
„Slodes je mlada ekipa, isto kao i mi. Igraju na brzinu i mladost, pokušaćemo da odgovorimo na to našom agresivnošću. Veoma je bitna utakmica, pošto se igra na domaćem terenu. Bitna nam je pobeda. Na prijateljskoj utakmici koju smo odigrali, nisu bili tako uigrani kao što će biti sutra. Sklopili su tim, očekujem da će biti veća borba nego u prijateljskoj utakmici. Oporavili smo se od Valjeva, to je zaboravljena utakmica i sada idemo na novu“ , izjavio je Medarević.
Medarević se osvrnuo i na poziv selektora muške košarkaške reprezentacije Srbija Svetislava Pešića za kontrolne treninge seniorskog tima i istakao je da je bio veoma iznenađen pozivom i da će bez obzira na krajnji ishod, za njega ovo biti veliko iskustvo.
“Bio sam veoma iznenađen kada sam video svoje ime na spisku pozvanih kandidata, bio sam veoma srećan. Veliko priznanje jeste što sam uopšte pozvan na kontrolne treninge, pogotovo seniorske reprezentacije. Jedan veliki uspeh za mene, dokaz da se rad i naporni treninzi isplate. Može da se dokaže da je Dinamik jedan od boljih klubova koji podstiče rad mladih igrača, da se vidi napredak. Voleo bih da prođem kontrolne treninge, ali ako ih i ne prođem, svakako je veliko iskustvo” , rekao je Medarević.
Košarkaški klub Dynamic Vip Pay je u prethodna dva kola ostvario jednu pobedu i jedan poraz. U prvom kolu Dorćolci su savladali Zlatibor kod kuće, dok su u drugom izgubili na gostovanju od Metalca. Sutrašnja utakmica u kojoj Dinamik dočekuje ekipu Slodesa biće ispraćena uživo prenosom na televiziji Arena sport 3, sa početkom u 18 sati. Izvor KK Dynamic VIP PAY #KLSRB