Košarkaški klub Dynamic Vip Pay će u nedelju 13. februara sa početkom u 18 sati dočekati ekipu Radničkog iz Kragujevca u okviru 23. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Dorćolci su u prvom meču u Kragujevcu bili poraženi rezultatom 95:84 Prvi trener Dinamika Saša Nikitović i igrač Dušan Radosavljević rekli su koja očekivanja imaju pred naredni meč. Trener Niktović rekao je da timu ni u jednom trenutku neće biti lako u narednom meču i da Radnički pored Raška Katića ima zaista iskusne i dobre igrače.


“Ekipa Kragujevca nam dolazi kao sedma utakmica u nizu. Moramo da nađemo i mentalne i fizičke snage za jedan dobar meč, da nastavimo da branimo domaći teren kao što smo i do sada. Neće biti lako, jer Kragujevac je imao osam dana da pripremi utaimicu protiv nas, a mi samo dva. Biće sigurno svežiji, što im odgovara. To je jedan iskusan i stariji tim. Da ne pominjem Katića – zaista je suvišno govoriti išta o njemu i njegovom kvalitetu. Svi ostali igrači su jednako dobri za KLS ligu ove sezone. Veliki respekt za to kako igraju i kojom čvrstinom. Ni u jednom trenutku neće biti lako, na sve to moramo da odgovorimo da bismo bili na nivou zadatka i onoga što želimo, a to je da branimo domaći teren” , rekao je Nikitović.
Igrač Dušan Radosavljević istakao je da je Radnički u prošlom meču izborio pobedu na iskustvo tima, ali da će Dinamik na gostujućem terenu dati sve od sebe u narednoj utakmici.


“Radnički je jedna starija i iskusnija ekipa od nas, što su pokazali u zavrsnici meča koji smo igrali u Kragujevcu, gde su uspeli na iskustvo da nas pobede. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica kod kuće, u dobrom smo ritmu i daćemo sve od sebe da obezbedimo još jednu pobedu koja će nam biti sigurno značajna u nastavku takmičenja. Mislim da ovom utakmicom završavamo ciklus od sedam utakmica za 21 dan, nakog čega nas očekuje mala pauza za dalji nastavak lige” , rekao je Radosavljević.
Dinamik se na tabeli Košarkaške lige Srbije trenutno nalazi na drugom mestu sa osvojenih 36 bodova i ima upisanih 14 pobeda i osam poraza. Naredni meč odigraće se u Dinamik areni na Dorćolu. Izvor KK Dynamic VipPay #KLSRB