Košarkaški klub Dynamic Vip Pay će u sredu 19. januara sa početkom u 18 sati dočekati ekipu Novog Pazara u okviru 19. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Ishod u prvom meču u kom je Dinamik odneo pobedu, bio je 78:84 za klub sa Dorćola.. Očekivanja pred Novi Pazar rekli su trener Saša Nikitović i igrač Vuk Đorđević. Trener prvotimaca Dinamika Saša Nikitović pred utakmicu protiv Novog Pazara izjavio je da tim spremno dočekuje Novi Pazar i da neizvesno očekuje utakmicu.


– „Svi mi radimo za utakmice, to je ono što podiže adrenalin. Možemo i na treningu da radimo, ali utakmice su ono što sportiste čini sportistima. Intenzitet rada se pred utakmicu pojača i onda kad saznamo da nema meča, poremeti se ritam. Iščekujemo utakmicu u neizvesnosti, ali moramo da radimo kao da će se odigrati. Odgovaraju nam treninzi, ali ne odgovara nam skoro mesec dana pauze između utakmica. Uradili smo ono što smo mogli, a to je da radimo dobro i da dva priključena igrača malo više ubacimo u sistem. Spremni dočekujemo protivnika. Ovo je naša treća utakmica u sezoni protiv Novog Pazara, igrali smo i u pripremnom periodu. Oni su sada drugi sastav u odnosu na prošle utakmcie, zato što imaju dolaske i odlaske igrača. Trenutni sastav čine iskusni i dobri igrači. Trener koji je dugo godina u KLS ligi dobro radi posao sa njima. Novi Pazar uvek spremno dočekuje protivnike i dobar je rival i na gostujućem i na domaćem terenu. U ovom trenutku svaka ekipa ima problem u nedostatku igrača zbog bolesti. Utakmice se sada kreiraju na pobedu ili poraz, na osnovu brojčanog stanja. Dok se ne izađe na teren, ne zna se ko igra sa kim“ , rekao je Nikitović.

Prvotimac Dorćolaca Vuk Đorđević rekao je da timu fali takmičarskog ritma i da je cilj da se odbrani domaći teren.
– „Skoro mesec danas smo bez utakmica, fali nam takmičarskog ritma. Očekuje nas ekipa Novog Pazara koju smo savladali u prvom delu, zato što smo bili koncentrisani celu utakmicu. Odrađivali smo zadatke na stvarno visokom nivou. Ako takav pristup i fokus budemo imali i na narednom meču, ne bi trebalo da bude problema. Kod kuće imamo samo jedan poraz, branimo domaći teren, što je bio jedan od ciljeva i nadam se da ćemo ga ispoštovati do kraja“ , rekao je Đorđević.
Košarkaški klub Dynamc Vip Pay i dalje ima skor od devet pobeda i sedam poraza i 25 poena na tabeli AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, uz dva odložena meča protiv ekipa Metalca i Slodesa. Naredno gostovanje odigraće se u Dinamik areni na Dorćolu. Izvor KK Dynamic VipPay #KLSRB