Dinamik dočekuje Metalac u prvoj utakmici nove kalendarske godine Košarkaški klub Dynamic Vip Pay će u subotu 8. januara od 18 sati u okviru 17. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije dočekati ekipu Metalca iz Valjeva. Dorćolcima će ovo biti prva utakmica u novoj kalendarskoj godini. U prvom meču, tim iz Valjeva slavio je rezultatom 90:85. Pred naredni duel protiv Metalca, očekivanja su rekli asistent prvog trenera Dinamika Saše Nikitovića, Goran Tadić i igrač Božidar Babović. Asistent Goran Tadić poželeo je timu sa Dorćola sve najbolje u novoj godini i i izjavio da se tim priprema za naredni meč protiv ekipe iz Valjeva.


– „Poželeo bih svima u novoj godini zdravlja, sreće i dobrog treninga. Kako ekipi Dinamika, tako i protivnicima i svim sportskim radnicima. Definitivno je zdravlje najbitnije u narednom periodu. Što se tiče ekipe Metalca, savladali su nas u prvom delu sezone na svom terenu. Igraju dobru košarku, sa puno trčanja i tranzicije, sa dosta preuzimanja. Spremamo se za taj vid igre. Prva je utakmica u ovoj godini na našem terenu i hoćemo da damo svoj maksimum“ , rekao je Tadić.
Prvotimac Božidar Babović rekao je da Dinamik očekuje teška utakmica protiv Metalca i da je tim u obavezi da pruži maksimum na narednom meču.


„Očekuje nas vrlo teška utakmica, svakako da idemo na pobedu. Kod kuće smo uvek u obavezi da damo svoj maksimum i da pobedimo. Tako će biti i ovog puta. Što se tiče ekipe Metalca, sigurno da su kvalitetan tim, sa puno iskusnih igrača. U Kupu su savladali Vojvodinu, što je ozbiljan rezultat. Shvatamo ih maksimalno ozbiljno i daćemo sve od sebe da im se revanširamo za poraz iz prvog dela sezone“ , rekao je Babović. Dinamik u Košarkaškoj ligi Srbije trenutno ima skor od devet pobeda i sedam poraza i osvojenih 25 bodova. Naredna utakmica protiv Metalca odigraće se u Dinamik areni na Dorćolu. Izvor KK Dynamic VipPay #KLSRB