Joker (Sombor): Davis 21, Lugić 15, Kapetanović 3, Brbaklić 14, Marković, Vukas 3, Krstanović, Kovačević, Stanojević, Simmons 19, Milin 16, Nikolić 4.
Dynamic BalkanBet (Beograd): Ristić 9, Radošić 11, Trifunović, Paunović 13, Blagojević 10, Šljivančanin 23, Vlajić, Šulović, Malešević 7, Penn 3, Ponjavić 5.
Sporije su Somborci otvorili utakmicu. Falila je energija odsutnog Alekse Jugovića, koji uvek naoštren ulazi u meč i sa sobom povuče i saigrače, te su gosti poveli 0-4. Beogradski obruč prva probija lopta kapitena Alekse Brbaklića na kojeg je zaboravila protivnička odbrana, 2-4. Uzvraća Georgi Blagojević trojkom za 2-7, a pridružuje mu se Jovan Šljivančanin svojom trojkom za 2-10, nakon koje su se „jokeri“ skroz razbudili i počeli da igraju po taktovima trenera Željka Lukajića.


Rashun Jarell Davis je proigrao kapitena Brbaklića, koji iznuđuje dva bacanja i oba realizuje, 4-10. Defanzivni skok kapitena, brza kontra i polaganje Davisa i već je 6-10. Blokada Zacharya Clevelanda Simmonsa na Urošu Paunoviću, defanzivan skok Miloša Nikolića i nov napad za „Joker“. Davis promašuje sa ivice reketa, ali tu je Brbaklić da upiše i ofanzivni skok, a Davis se iskupljuje za prethodni promašaj i to trojkom za 9-10 i oduševljenje u gledalištu.
Lepa akcija domaćih i povratna za Matiju Milina čija sigurna trojka preokreće rezultat za prvo vodstvo „Jokera“, 12-11. U sledećem somborskom napadu, Doroćolci ostavljaju Milina samog u uglu na šutu za tri, što Matija kažnjava sa svojom drugom trojkom, 15-13. Beograđani troše dva napada za dva neuspešna pokušaja za tri poena, a na drugoj strani, Brbaklić iznuđuje nova dva bacanja za 17-13.
Nemanja Kapetanović nepažnjom gubi loptu, a nakon brze gostujuće kontra, Ognjen Radišić zakucava za 17-15. Na koš Nikolića uzvraća Paunović (19-17), a izjednačenje 19-19 donosi Aleksa Ristić na 1:30 do kraja prve četvrtine. Sa prvim poenima Kapetanovića, „Joker“ se ponovo diže na +2, 21-19.


Nova uigrana akcija Somboraca, lopta završava kod Milina, koji zicer ne promašuje za 24-21. Na samo „pola“ koša razlike spušta Ristić, 24-23. U narednom napadu, Ognjen Vukas asistira usamljenom Lazaru Lugiću ispod gostujućeg koša za 26-23. Nestrpljiv i preambiciozan bio je Blagojević u svom pokušaju da izbori egal sa preko 9 metara. Usledila je „kazna“: dupli pas razmenili su Lugić i Vukas, nakon kojeg Lugić prolazi iza leđa gostujuće odbrane, koja dok se okrenula, već je bilo 28-23 i aplauz 800 gledalaca u GH „Mostonga“.
Neizvesnost unosi Aleksandar Ponjavić sa trojkom za 28-26, ali samo nakratko. Kapiten Brbaklić proigrava Lugića za faul koš i realizovani dodatni penal, 31-26. Mogli su „jokeri“ i na +7, kada su prekinuli drugi napad „Dinamika“ krađom lopte, ali ponovo je dekoncentrisan sa loptom Kapetanović i nakon brze kontre Blagojević polaže, 31-28. Domaćin uzvraća preko Vukasa, čija se lopta nećkala, ali ipak odlučila da prođe kroz obruč za nova tri poena na oduševljenje publike, 34-28. Gubi Eral Jarred Penn loptu u somborskom reketu nakon što su ga „utrojili“, Lugić ne uspeva da ubaci trojku, ali tu je kapiten da ispravi stvar – Brbaklić je najviši u skoku i poentira za 36-28. Blagojević je pokušao da uhvati priključak sa trojkom, ali bezuspešno, dok je Milin siguran za tri poena i „Joker“ stiže prvi put do dvocifrene prednosti 39-28 na 5:13 do kraja druge deonice.


„Dinamik“ veže dve dvojke za 39-33, a Vukas pronalazi pod košem Lugića za 41-33. Somborci ne koriste „3 na 1“ i umesto +10 za „Joker“, Doroćolci spuštaju na 43-37. Nedugo zatim, utrčao je Simmons iza leđa gostujuće petorke, što je video Davis i poslao asistenciju, koju Simmons zakucava za 47-39 i novo oduševljenje na tribinama. Slabi su bili Beograđani sa linije penala, pa tako i Penn, koji promašuje oba i na poluvreme se odlazi sa +8 u korist „Jokera“, 49-41.
Gosti su bolje otvorili treću četvrtinu. Jeste da Milin sa novom trojkom diže na 52-42, ali sledi serija pogodaka na drugoj strani: tri trojke Šljivančanina, po dvojka Maleševića i Paunovića i „Dinamik“ sa dvocifrenog minusa prelazi na +2 na kraju 24. minuta, 53-55.
Egal 55-55 donosi Davis, ali vodstvo ne da Šljivančanin, koji ubacuje novu trojku, 55-58. Vrlo važnim pogotkom za tri poena Davis započinje seriju somborskog sastava 9-0 sa kojim „jokeri“ vraćaju vodstvo na svoju stranu, 64-58. „Jokerovu“ seriju prekida Radošić trojkom, 64-61. Na kraju, trojkašku treću četvrtinu zatvara Ristić, naravno, trojkom i odvodi susret u neizvestan finiš, 70-68.


Međutim, nije bilo velike neizvesnosti, jer se na licima i po pokretima gostujućih košarkaša videlo da su se previše istrošili u prethodnih 30 minuta i da im nedostaje kiseonika u plućima: šutevi su im bili prekratki, a „jokeri“ su ih nadskočili ispod koševa. Već u 34. min. na 80-73 se nazirao pobednik, ali je trebalo odigrati na visokom nivou i u poslednjih 6 minuta, što je Lukajić i tražio, a „jokeri“ ispunili za šestu prvenstvenu pobedu sa kojom su izjednačili broj pobeda i poraza (6-6) u svojoj debitantskoj sezoni, te se popeli na 7. poziciju na tabeli AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Foto Vinko Janković Izvor KK Joker #klsrb