Čačak94 Quantox – Vojvodina mts 72:73 (20:18 18:13 15:25 19:17)

Lider AdmiralBet KLS i jedan od glavnih pretendenata za plasman u ABA1 kroz ABA2 ligu ekipa Vojvodina mts u okviru 26. kola KLS došla nam je u goste. Ovaj meč je sigurno nosio epitet derbija, a sama utakmica je to jasno i pokazala, gde su mnogobrojni gledaoci u hali kraj Morave, kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo na podršci, mogli da uživaju u jednoj izuzetno kvalitetnoj košarkaškoj predstavi. Šut nije previše služio ni naš, ali ni gostujući tim, međutim svi ostali aspekti igre su došli do izražaja i videli smo 2 ekipe koje se bore za svaku loptu, svaki poen.


Meč je počeo minutom ćutanja u čast žrtvama terorističkog napada u Moskvi. Naša ekipa otvara meč veoma dobro, ali Vojvodina dolazi na kraju na posed razlike pogodkom Savića sa skoro pola terena u poslednjoj sekundi prvog perioda. Drugi period donosi još jaču igru u odbrani našeg tima koji na veliki odmor odlazi sa 7 poena prednosti. Treba napomenuti da u poslednjih nekoliko dana, naš tim je ostao bez nekoliko igrača usled povreda i za ovaj meč imali smo 7 seniorskih igrača na raspolaganju.
Treći period počinjemo dobro, ali u tom trenutku Vojvodina preuzima inicijativu pre svega jakom odbranom, gde do izražaja dolazi i umor kod domaćih igrača. Vojvodina je u trećem periodu uspela ne samo da nadoknadi razliku već i da pred poslednji i odlučujući kvartal imaju 3 poena prednosti.


Tokom poslednjeg perioda gosti stižu i do 7,8 poena prednosti, ali tu naš tim pokazuje neverovatan karakter. Nošeni podrškom, nalaze još snage i na 1:27 do kraja meča dolazimo opet do prednosti od 2 poena. Naš tim imao je i 2 prilike za pobedu, ali ipak dobra odbrana gostiju i na kraju pobeda koja će im mnogo značiti u smislu osvajanja KLS.
Treba napomenuti da ovi momci su zaista pokazali veliko srce, čak četiri igrača su igrala preko 38 minuta, i zaista dali sve od sebe. Lakić je bio najefikasniji u našoj ekipi sa 24 poena, dok je kod Vojvodine odlični Cunningham brojao do 29, uz šut sa slobodnih bacanja 14 od 16. Gostima želimo sve najbolje u nastavku takmičenja i da ostvare svoje ciljeve, a naš tim ima malo vremena za oporavak i već u subotu nas očekuje gostovanje u Subotici i ekipi Spartaka koja je trenutno na 2. mestu u KLS, i na 1. u ABA2. Meč je na programu od 17h u hali Dudova šuma.
Čačak94 Quantox: Dodić 13p 7sk, Pulliam 17p 9sk 8as, Grojić 5p 7sk, Pešaković, Lakić 24p, Gašić 8p 10sk, Milentijević, Pantić 5p, Danilović, Tatić
Vojvodina mts: Cunningham 29p, Banjac 6p, Nedeljkov 1p, Ljubičić 5p 9sk, Rakićević 7p, Zagrađanin, Bumbić, Savić 13p, Nikolić 8p, Savanović, Johnson 4p, Vučetić . Foto: Duško Radišić, Izvor: KK Čačak 94 Quantox #klsrb