VRŠAC – SLOGA 75:82 (16:19, 20:19, 16:24, 23:20)
Vršac, Centar Milenijum, gledalaca: 100, sudije. Belošević, Sedlar, Strika.
VRŠAC: Radovanović 2, L. Jovanović, S. Jovanović 3, Agoč 8, Ilić 13 (6 sk), Jurček 10 (4 as), Vasiljević 10 (8 sk), Dimić 9 (4 sk), Jeković 2 (7 sk), Tejić 6, Majstorović, Nikolić 12.
SLOGA: Kostić 8 (4 sk), Matović 8 ( 12 sk, 8 as), Barać 12 (8 sk, 5 as), Todosijević, Kovačević, Beloioca, Vujović, Simeunović 11 (4 sk), Karapandžić 2, Stamenić 19, Samojlović 22.
Igrači Sloge zasluženo su slavili u Milenijumu maksimalno iskoristivši slab dan Vrščana i njihovu najgoru partiju na domaćem terenu ove sezone. Junaci trijumfa Kraljevčana bili su šuterski nadahnuti Samojlović i Stamenić koji su u trenucima odluke u poslednjem periodu meča bili sigurne ruke, praktično bez greške pogađali vršački koš i svom timu obezbedili nedostižnu prednost. Rezulatatska neizvesnost vladala je u čitavom toku prvog poluvremena, iako se videlo da trener Sloge Dimitrijević ima više raspoloženih igrača od svog kolege Đokića čiji su se puleni mučili da stignu do poena u situacijama koje su u prethodnim mečevima sa lakoćom rešavali. Ovog puta izostala je napadačka imaginacija Nikolića, nije bilo preciznih šuteva Dimića i Jurčeka, dok su Vasiljević i Jeković izgubili bitku pod tablom od Matovića i Baraća.

Do prve ozbiljnije prednosti Sloga je došla u finišu trećeg perioda kada je Simeunović poentirao i doneo 12 poena prednosti svom timu (60:48), a kada je na 6 minuta pre kraja Samojlović pogodio trojku za najveću prednost gostiju od 17 poena (73:56) bilo je jasno da bodovi odlaze za Kraljevo. Kuriozitet je da su Vrščani nadskočili rivala, imali 11 ofanzivnih skokova, ali su promašili dosta zicera i nisu materijalizovali drugi, ponekad i treći napad kako je trebalo. Još je drastičnija razlika u korist Sloge bila kada je u pitanju šut za tri poena, najbolji strelci Vrščana Dimić, Jurček i Nikolić pogodili su dve trojke iz 13 pokušaja dok su na drugoj strani Stamenić i Samojlović 9 puta pogodili trojku iz 19 pokušaja. B. Josimov Izvor KK Vršac #KLSRB