Crvena zvezda bolja, serija se seli u FMP Arenu

U prvih utakmici finalne serije Admiralbet Superlige Srbije favorizovana Crvena zvezda je savladala FMP SoccerBet rezultatom 94:71.
Pored razlike u kvalitetu koja je na strani daleko iskusnijeg rivala, mladi sastav Pantera nije imao saveznika ni u umoru jer je FMP SoccerBet pre samo dva dana završio polufinalnu seriju sa Megom. S toga, dodatno je bilo teško parirati značajno iskusnijem rivalu koji je diktirao tempo utakmice i na kraju zasluženo slavio. Izabranici Nenada Stefanovića se nisu predavali, borili su se koliko su mogli u datim okolnostima. O tome najbolje svedoči i podatak da je drugo poluvreme pripalo Panterima. Najefikasniji u redovima FMP SoccerBeta bio je Ebuka Izundu koji je postigao 11 poena. Pratio ga je Ranko Simović koji je ubacio 10 koševa. Finalna serija seli se u FMP Arenu gde će Panteri u nedelju od 12 časova dočekati aktuelnog šampiona Srbije. Crvena zvezda Meridian– FMP SoccerBet 97:68
FMP SoccerBet: Bič 4, Mur 8, Pavićević 8, Todorić, Stepanović 8, Šaranović 9, Simović 10, Matović 5, Izundu 11, Vuković 7, Dženkins. Čarls Dženkins:
“Mladi igrači su igrali dobro, imali smo loš početak, ali su oni pre svega popravili utisak. Biće im ovo sjajno iskustvo. Igrali smo protiv ekipe koja igra Evroligu, sa njima je teško takmičiti se”

Nenad Stefanović:
“Meni je drago da smo uspeli drugo poluvreme da budemo u egalu, čak i pobedili drugo poluvreme. Mladi igrači su sakupili mnogo minuta. Velika je razlika u kvalitetu i iskustvu. Crvena zvezda je došla iz velike pauze, mi iz previše utakmica. Probaćemo da za dva dana da pokažemo više” Izvor KK FMP Soccerbet #klsrb