Košarkaši Kolubare su uspeli da savladaju favorizovanu ekipu Vojvodine na domaćem terenu i na taj način naprave ogroman korak ka opstanku u košarkaškoj ligi Srbije. Konačan rezultat 66:65 (23:18 , 19:12, 6:19, 18:16)
U prvoj četvrtini smo videli da obe ekipe igraju oprezno, bez velikog rizika. Igrao se uglavnom koš za koš na obe strane parketa. Hadzifejzović svojom energijom u napadu i požrtvovanom odbranom donosi prednost domaćinu od 5 poena na kraju prvog dela igre. Druga četvrtina se igrala na mali broj poena, odbrane su bile na visokom nivou, ali fantastičan šut kapitena Simića, slama odbranu gostiju. Gosti nisu uspevali da dođu do lakih poena i teško su pronalazili put to protivničkog koša, što nam i govori rezultat od 42:30 na poluvremenu ove utakmice.


U drugo poluvreme ulazimo sa serijom od 5:0 za domaću ekipu i velike prednosti od 17 poena razlike, međutim gosti se nisu predavali i nisu dozvolili domaćoj ekipi da tako lako dođu do pobede. Stegli su odbranu i domaća ekipa prosto nije nalazila rešenja u napadu, dok sa druge strane gosti su sjajnim šutem za tri poena uspeli da dođu do serije od 1:19 do kraja četvrtine i time potpuno preokrene utakmicu i dođe do prednosti. Poslednji deo igre igre nam donosi rezultatsku klackalicu i ni jedna ekipa nije uspela da dođe do osetnije prednosti. Ušlo se u egal završnicu, gde su gosti nešto ranije ostali bez svoj prvog trenera Nikolića. On je zbog dve tehničke greške morao ranije da završi meč. U egal završnici se bolje snašla domaća ekipa, koja je na 9 sekundi do kraja utakmice uspela preko Hadzifejzovića da dođe do poena ispod koša, a zatim sa odličnom odbranom Todorića ukrade loptu gostima i time im ne dozvoli da imaju šut za pobedu.
Kod domaćih: Simić 13pts, Hadzifejzović 13pts, Blagojević 12pts (8reb) Kod gostiju: Neal 17pts, Beslać 14pts (12reb), Gaćeša 10pts Izvor Kolubara LA2003 #KLSRB