Posle neugodnog niza od 4 uzastopna poraza Sloboda je uspela da slavi u duelu sa ekipom Čačak 94 Quantox rezultatom 71:65. Do pobede je Sloboda teško došla i pored činjenice da su domaći košarkaši u dobrom delu meča imali i dvocifreni prednost.


Prva četvrtina donela je mali broj poena (17:16)i izjednačenu igru. Početak druge četvrtine pripada Slobodi, Ćirković sa trojkom i Aksentijević sa 5 vezanih poena donose rezultatsku prednost, dok sa druge strane odlično parira odlični veteran Pantić koji zadaje velike probleme centarskoj liniji Slobode. Na odmor se otišlo sa prednošću Slobode od 32:25.


Treća četvrtina je u potpunosti pripala Slobodi, koja je krenula silno i došla u jednom trenutku i do +14. Bilo je izvesno da će Sloboda slaviti, ali malo je nedostajalo da gosti dođu do preokreta. Nekoliko grešaka u odbrani Slobode dovelo je do toga da Čačak preko iskusnih Pilčevića i Pantića dođe na minus od svega 3 poena. Ipak, za nešto više nisu imali snage. Sloboda je u poslednja 2 minuta igrala sigurno i pobeda je došla kao logičan epilog. U redovima domaćih blistao je Kapetanović sa 16 poena, dok je Miladinović dodao 15. U redovima Čačana Pantić je pokazao da iako ima 40 godina, još uvek može da odigra na visokom nivou. Iskusni centar je dao 18 poena, Tresač 14, a Popović i Pilčević po 12. Meč u sportskoj hali Veliki Park pratilo je oko 800 gledalaca. Izvor KK Sloboda #KLSRB