Da će drugi deo sezone u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije za košarkaše Metalca biti znatno teži jasno je već nakon prvog susreta u ovoj kalendarskoj godini. Ekipa Zdravlja uspela je da nanese Valjevcima treći ovosezonski poraz, a opomena možda stiže u pravo vreme. Zgusnut raspored već u petak donosi novi susret sa ekipom Čačka 94, koja je savladana na startu sezone u dvorani kraj Morave.
Međutim, baš kao i protiv Zdravlja, sada je to sasvim druga priča u kojoj će motivisani protivnik pokušati da zaustavi Džordena Dafija, jednog od lidera Metalca. Američki plejmejker je, zanimljivo, na svakom ovosezonskom duelu upisao dvocifren poenterski učinak što simpatizeri od čega očekuju i na susretu pred TV kamerama.
– Nismo energetski dobro ušli u meč, zbog opuštenost dozvolili smo protivniku da stvori osetniju prednost. Posle smo pokušali da uhvatimo priključak i dođemo do preokreta, međutim već je bilo kasno. U tom smislu, upravo srpska liga je drugačija u odnosu na slovačku u kojoj sam igrao. Ima iskusnih igrača i kvalitetnih timova, za razliku od ranga u pomenutoj državi u kojoj se praktično svake dve nedelje igra sa istim protivnicima. Grad je jako lep, ja sam tu sa porodicom koja se takođe prilagodila sredini i dopada mi se što su u klubu svi na zajedničkom zadatku. Rukovodstvo, treneri i sjajni navijači žele da dođemo do iskoraka koji je zacrtan i ovo je samo jedan korak u tom pravcu – poručio je Dafi.

Pomoćni trener Saša Milićević povukao je da koncentracija mora biti na najvišem nivou, ako se želi do nastavka serije pobeda pred navijačima koji ove sezone u velikom broju stižu u valjevsku dvoranu.
– Znamo svi da je drugi deo u KLS-u znatno teži, jer se rivali bore za vrh tabele ili opstanak, većina klubova se pojačava i svesni smo šta nas čeka. Neophodno je da iskoristimo neke naše prednosti, ali i budemo maksimalno fokusirani kako bi sproveli ono što nas je krasilo većim delom sezone. Čačani su takođe jači u odnosu na to drugo kolo, ali jasno je da u našoj dvorani moramo nastaviti sa partijama koje su nas dovele do čelne pozicije. Susret između Metalca i Čačka 94 na programu je u petak od 18 časova. Foto Đorđe Đoković Izvor KK Metalac #klsrb