U 7. rundi AdmiralBet Košarkaške lige Srbije košarkaši Čačka 94 Quantox dočekali su na parketu dvorane kraj Morave kolege iz novosadske Vojvodine. Osokoljeni pobedom u minulom kolu domaći igrači su se potrudili iz petnih žila da ostvare novi trijumf u nacionalnom takmičenju. Trud im se, na kraju, nije isplatio, jer nisu uspeli da vežu drugu pobedu. Što se tiče konačnog skora, isti je glasio 77:94 (24:19; 24:26; 11:20; 18:29).
Početak utakmice je protekao u odmeravanju snaga među rivalima. Doduše, Vojvodina je mahom vodila, ali minimalno, tako da je Čačak 94 sve vreme držao priključak. A trud mu se posle četiri minuta isplatio, jer je košem Dimića uspeo da prevede skor u svoju korist (10:8). Međutim, stanje na parketu se nije značajnije promenilo, već je do poslednjeg minuta prvog kvartala na snazi ostao prilično ujednačen rezultat, sa malim oscilacijama. Ali u završnih 60 sekundi domaćin je dodao gas, pa je došao do lepe prednosti od pet poena (24:19).


Drugi kvartal, baš kao i prvi, počeo je u istom ritmu. Ipak, za razliku od početne deonice, ovog puta je prvi inicijativu preuzeo Čačak 94, koji je predvođen Pantićem došao do nove značajnije prednosti (33:25). Nije trebalo dugo čekati na odgovor Vojvodine, koja je brzo uspela da smanji deficit. U periodu koji je usledio domaćin je svim silama odbijao nalete protivnika. Ne samo da je u tome uspeo, već je došao i do najvećih plus devet (43:34). Do odlaska na veliki odmor gosti su ozbilnjo smanjili deficit, tako da je na pomolu bilo zanimljivo drugo poluvreme.


Raspoloženi Dimić nastavio je svoju dobru partiju početkom treće četvrtine. Međutim, imala je i Vojvodina svoje adute, pa je serijom 14:0 vrlo brzo uspela da dođe do vođstva (50:59). Čekao se odgovor Čačka 94, koji je bio pod hitno potreban. Seriju Novosađana prekinuo je Gugović sa linije za slobodna bacanja. U minutima koji su usledili domaćin je nekako uspeo da smanji deficit, pa je imao čemu da se nada u poslednjih 10 minuta susreta.


Četvrtu deonicu Čačak 94 je zaigrao na sve ili ništa. Drugog izbora nije ni imao, jer je bio u deficitu. Ali vreme je prolazilo, a Vojvodina je uspevala da odbije nalete Čačana i da čuva suficit stečen u trećem kvartalu. Konstantno je vodila razlikom oko 10 poena, tako da se činilo da potpuno kontroliše utakmicu. Naravno, Čačak 94 se nije predavao, već je svim silama nastojao da promeni skor na semaforu. Vremena na raspolaganju je imao sve manje, a rezultat se nije menjao, tako da su gosti bili na korak do pobede. Na kraju, tako je i bilo. Uprkos dobrom početku, domaćin nije uspeo da svih 40 minuta igra ravnopravno sa Vojvodinom, pa je na kraju pretrpeo novi, ukupno šesti poraz u Košarkaškoj ligi Srbije
Čačak 94 Quantox: Radovanović 4, Đ. V. Ćurčić 9, Popović 2, Pilčević, Tresač 8, Paunović 2, Đ. M. Ćurčić, Dimić 19, Pantić 18, Ndijae, Dumić 10, Gugović 5.
Vojvodina: Banjac 3, Beslać 28, Nedeljkov 8, Ljubičić 5, Gaćeša 8, Pešaković 11, Šajin 2, Mitrović 21, Živković, Čampara 2, Ristanović, Jovović 6. Tekst i foto: Nikola Minović/Kablarnet.rs Izvor Čačak 94 Quantox #klsrb