U okviru 18. runde AdmiralBet Košarkaške lige Srbije sastav Čačka 94 Quantox imao je priliku da po drugi put u tekućoj sezoni odmeri snagu sa leskovačkim Zdravljem. Nakon što je semafor signalizirao kraj susreta, vrlo važnu pobedu je ostvario tim koji vodi Ivan Radovanović, a rezultat je glasio 80:70 (20:16; 17:24; 20:18; 23:12).


Ivan Radovanović, strateg Čačka 94 Quantox, ističe da je agresivnost u drugom poluvremenu bila ključna za preokret i trijumf.

,,Imali smo tešku utakmicu. Doduše, još u najavi smo rekli da je ekipa Zdravlja u poslednjih pet kola pobedila Slogu, Metalac… Znali smo da ima kvalitet i da je došla u Čačak da pobedi. Ali mislim da smo se dobro spremili. Imali smo određeni pad, što je protivnik iskoristio i vratio se u meč. Ipak, uradili smo ono što smo morali. Podigli smo nivo agresivnosti, pustili smo loptu, pa smo naterali Zdravlje na 12 izgubljenih lopti, od toga 10 u drugom poluvremenu. Iz toga smo došli do lakih poena, vratili se u utakmicu, a onda i zasluženo pobedili”, izjavio je Ivan Radovanović.


Radenko Pilčević, kapiten čačanske ekipe, čestitao je saigračima na dobrom drugom poluvremenu.

,,Veoma bitna pobeda za nas, jer je Zdravlje naš direktan konkurent za opstanak. Moram da čestitam saigračima na dobrom drugom poluvremenu i energiji koju su pokazali”, rekao je organizator igre Čačka 94 Quantox.
Zatim je pokazao i košarkašku solidarnost.
,,Moram ovom prilikom da se osvrnem na jednu drugu stvar. Želim da pružim podršku ,,saigračima” iz Sloge, ako tako mogu da kažem. Momci su imali dobru priču prošle sezone, napravili su odličan rezultat, a i ove godine igraju sasvim korektno. Ali nisu ispoštovani u finansijskom smislu za ono što što su uradili i što su zaslužili. Puna podrška za njih”, dodao je Radenko Pilčević.

Već u subotu 21. januara Čačani će imati novi izazov. U grad na Moravi stiže Spartak iz Subotice, tim iz gornjeg dela tabele. Meč u Dvorani kraj Morave zakazan je za 19:00. Tekst: Nikola Minović Foto: Sava Gucunski Izvor KK Čačak 94 Quantox #klsrb