Jedan od najmlađih kolektiva u ligi, koji je prethodne sezone debitovao u najvišem rangu domaće košarke, predvođen proverenim košarkaškim imenima kod nas, ispunio je svoje želje vezane za opstanak, dok bi u novoj sezoni vrlo lako mogao da napadne i sam vrh tabele. U Čačku su ostali najiskusniji – Mladen Pantić, Đorđe Majstorović i Filip Dumić, zadržani su i Vuk Gugović i Trej Pulijam, a pojačanja su, reklo bi se, baš po meri.
Roster je podmlađen dovođenjem sjajnog beka iz ariljskog Klika, Petra Grojića, i visokog centra iz lazarevačke Kolubare, Nikole Gašića. Iz subotičkog Spartaka došli su krilo Stojan Dodić i krilni centar Aleksandar Živojin Danilović, iz kraljevačke Sloge centar Miloš Stajčić. Inostrano pojačanje iz Teoda jeste Amerikanac Tarik Kul, odlični šuter sa zavidnom karijerom iza sebe, Nikola Pešaković se vratio u rodno mesto iz novosadske Vojvodine, a najzvučnije prinove ovog leta svakako su dva nekadašnja igrača FMP-a, Stefan Lakić i Nenad Nerandžić, od kojih je prvi prethodne godine nastupao za banjalučki Borac, a drugi za aleksandrovačku Igokeu.
Trener Đorđe Mićić imaće kao desnu ruku čuvenog Marka Marinovića Malinu, tako da je Čačak bez sumnje spreman za visoke domete u budućem periodu. Pregršt nadarenih ofanzivaca, garantovani poeni sa svakog mesta u timu, visoki igrači sa sposobnošću razigravanja saigrača i odličnom preglednošću terena, uvek nezgodni čačanski šuteri, samo su neka od ubojitih oružja ove ekipe. Iskustvo je tu, kombinacija i opcija je mnogo, tako da se od ovog sastava može očekivati puno.
Novo pojačanje:
Petar Grojić (Klik Arilje)
Aleksandar Živojin Danilović (Spartak)
Stojan Dodić (Spartak)
Nikola Gašić (Kolubara)
Miloš Stajčić (Sloga)
Nikola Pešaković (Vojvodina)
Tarik Kul (Teodo)
Stefan Lakić (Borac BL)
Napustili klub:
Đorđe V. Ćurčić (Sent Luis)
Devon Denijels (Spojnia Stargard)
Nikola Radovanović (Sloboda Užice)
Matija Popović
Đorđe Tresač
Izvor HotSport Čačak94 Quantox #klsrb