U okviru pete runde AdmiralBet Košarkaške lige Srbije ekipa Čačka 94 Quantox imala je priliku da ugosti sastav Kolubare LA 2003 iz Lazarevca. Bio je to duel dva tima iz donjeg doma nacionalnog košarkaškog takmičenja. Posebno je bio značajan za domaćina, koji je do sad doživeo četiri poraza, pa mu je pobeda bila preko potrebna. Ali uprkos velikoj želji i silnom naporu, tim Vladimira Lučića ponovo nije uspeo da zabeleži pobedu u domaćem takmičenju. Posle 40 minuta košarke rezultat je bio u korist Kolubare, a glasio je 68:77 (11:16; 15:21; 21:23; 21:17).


Što se tiče samog okršaja, isti je krenuo veoma ravnopravno po oba sastava. Doduše, to je donekle bilo i za očekivati. Međutim, polovinom deonice Kolubara je prva došla do malo bolje igre, pa je uspela da osvoji kapital od pet poena (6:11), što je nateralo trenera Čačana da zatraži prvi tajm aut na utakmici. Pored toga što je zaigrao bolje u odbrani, domaćin je vezao pet poena i izjednačio, pa se situacija malo popravila. Odgovor Kolubare je došao krajem deonice, kada je brzo ubacila pet poena i tako vratila suficit na svoju stranu.


Nakon nekoliko promašaja na obe strane terena Pantić je uspeo da spusti loptu u koš i tako malo smanji deficit svoje ekipe. Njegov primer sledio je Majstorović, pa je Čačak 94 bio još bliži rivalu. Ali vrlo brzo je Sinđelić pogodio trojku, pa je tako zaustavio nalet domaćina. Usledili su dobri minuti Kolubare, koja je čak došla do najvećih plus devet (16:25). Od tog momenta, pa do odlaska na veliki odmor, Kolubara je sve konce igre držala u svojim rukama, pa je u svlačionicu otišla sa čak 11 poena prednosti (26:37).


Dobru igru iz druge Kolubara je nastavila početkom treće deonice, pa je dodatno povećala rastojanje u odnosu na domaćina (29:45). Na drugoj strani, Čačak 94 se dobrano mučio da dođe do dobre igre, pa je posle malo više od dva minuta trener Lučić bio prinuđen da traži novi tajm aut. Reagovao je Popović, ali njegov koš bio je samo jedan dobar potez, a domaćinu je bilo potrebno mnogo više takvih. A dva takva uspeo je da napravi stariji Ćurčić, koji je poentirao posle ukradene lopte, a zatim pogodio i prvu trojku za svoj tim. Međutim, ti individualni potezi nisu bili dovoljni da Čačak 94 potpuno preokrene susret. Štaviše, do okončanja trećeg dela Kolubara je uspela da sačuva dvocifreni broj poena na svom kontu.


Greškama gostiju otpočela je poslednja deonica. A Čačak 94 je pokušao to da iskoristi, što je volšebno i uspeo. Posle poena Radovanovića prišao je domaćin na minus šest (54:60). Bio je to zaista veliki uspeh Čačana, kom je malo ko mogao da se nada, ako se uzme u obzir u kom pravcu se kretao meč. Ipak, Kolubara je nekako zaustavila nalet domaćina, pa je polovinom četvrtine vratila prednost od dve cifre (56:69). Od tog momenta, pa do kraja susreta, Kolubara je kontrolisala igru, tako da je uspela da osvoji dva vredna boda na uvek neugodnom gostovanju u Čačku.

Čačak 94 Quantox: Radovanović 3, Đ. V. Ćurčić 17, Popović 7, Andrić, Tresač, Paunović 6, Đ. M. Ćurčić 2, Majstorović 5, Dimić 5, Pantić 12, Dumić, Gugović 7.

Kolubara LA 2003: Sužnjev 11, Vukašinović, Tores 19, Sinđelić 10, Grušanović 4, Marjanović, Gašić 6, Milinković, Grbović, Stojičić 9, Pajić 16, Ivković 2. Foto Leiča Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs Izvor KK Čačak 94 Quantox #klsrb