U sklopu 9. runde AdmiralBet Košarkaške lige Srbije košarkaši Čačka 94 Quantox su ugostili kolege iz Dinamika Balkan Bet. Bio je to duel od velikog značaja za izabranike Vladimira Lučića. Naime, u dosadašnjem delu lige Čačani su ostvarili samo jednu pobedu, dok su sedam puta osetili gorčinu poraza. Zbog toga su silno želeli da slave, kako bi se podigli, posebno na polju samopouzdanja. Na kraju susreta, pobedu je ipak ostvario gostujući sastav, a rezultat je glasio 76:82 (21:14; 17:24; 14:21; 24:23).
Kao što se moglo i očekivati, početak meča je protekao u skeniranju rivala i odmeravanju snaga. Ali nakon nekoliko minuta u tom ritmu domaćin je prvi dodao gas, pa je polovinom deonice došao do plus sedam (15:8), što je bila prva opipljiva prednost jednog tima. Naravno, Dinamik je pokušao da uzvrati istom merom, ali su Čačani uspeli da odole, pa su predvođeni Pantićem i novajlijom Pulijamom sačuvali finu prednost stečenu polovinom kvartala (21:14).
Početak druge četvrtine protekao je u nastojanju gostiju da što pre anuliraju zaostatak. Čačak 94 je nekako uspeo da odbije nalet rivala, pa je posle manjih problema ponovo preuzeo kontrolu susreta, pa je čak došao do maksimalnih plus devet (31:22). Razume se, gosti nisu odustali, već su nastavili da se trude. To im se isplatilo, jer su pred kraj deonice poravnali rezultat (38:38). Sa tim skorom timovi su otišli na veliki odmor.
Kada su se timovi vratili na parket, Dinamik je nastavio dobru igru sa kraja drugog dela, pa je čak došao do pristojnog vođstva (40:46). Čekala se hitna reakcija Čačka 94. Ali usledio je period bez pogodaka, što je više pogodovalo gostima, koji su vodili. Prvi je do koša došao domaćin preko raspoloženog Pulijama, tako da je prekinut crni niz. Ipak, Dinamik je nastavio da odoleva, pa je do kraja trećeg dela okršaja sačuvao kakvu-takvu prednost. Na pomolu je bila neizvesna i zanimljiva poslednja deonica.
Završni deo susreta Čačak 94 je krenuo mini-serijom 4:0, pa je tako osetno smanjio deficit. Ali taman kada se učinilo da domaćin može do preokreta, Dinamik je uzvratio sa 6:0, pa se još više odvojio. Prošlo je neko vreme, a Čačani su došli do poena. Ipak, vreme je prolazilo, a nikako nisu mogli do egala. A svakim novim napadom Dinamik je bio bliži pobedi. Naravno, domaćin se nije predao do poslednjeg momenta. Međutim, stanje se nije promenilo, tako da su gosti došli do još jednog trijumfa.
Uprkos porazu, ono što može da obraduje trenera Lučića jeste odlična partija najnovijeg pojačanja Treja Pulijama, koji je meč okončao sa 21 poenom.
U narednom kolu Čačak 94 Quantox će se otisnuti put Starih Banovaca, gde će se sastati sa domaćim Dunavom. Taj meč je na programu sledeće subote.
Čačak 94 Quantox: Radovanović 13, Đ. V. Ćurčić 5, Popović 4, Pilčević 2, Pulijam 21, Tresač 6, Paunović 7, Đ. M. Ćurčić, Dimić 2, Pantić 10, Dumić 6, Gugović.
Dinamik Balkan Bet: Bošković 18, Kostić 8, Milijašević 15, Stefanović 3, Ristić, Radosavljević 16, Petojević, Medarević 15, Šulović 4, Malešević, Bubanja, Karadžić 3. Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs Izvor Čačak 94 Quantox #klsrb