Mega MIS – Borac Mozzart 92:78 (25:26; 21:18; 28:20; 18:14) Borac Mozzart produžio je svoju borbu u AdmiralBet Superligi. Novi izazov puleni Dejana Mijatovića imali su u prestonici, gde su dočekani od strane Mege MIS. Bio je to duel starih znanaca, koji godinama odmeravaju snagu u regionalnom takmičenju. Što se tiče ovog okršaja, domaćin je uspeo da odbrani svoj parket, pa je posle 40 minuta borbe slavio skorom 92:78 (25:26; 21:18; 28:20; 18:14).
Mega se bolje uvela u utakmicu, pa je preko Brankovića došla do mini-serije 4:0. Borac je odgovorio preko Novakovića, koji je pogodio prvu trojku na meču. Posle njega su to učinili Tomašević i Kočović, pa su gosti došli i do vođstva (7:9). Domaćin nije posustao, već je ubrzo vratio prednost na svoju stranu semafora. Naravno, ni Čačani nisu želeli da se zaustave, već su uzvratili istom merom. Takva igra imala je kao posledicu rezultatsku klackalicu, koja je potrajala do kraja prvog kvartala.
Lepršavu igru iz prve timovi su nastavili u drugoj četvrtini. Gotovo da nije bilo napada koji nije okončan pozitivnom završnicom. Prvi je inicijativu preduzeo Borac, koji je posle poena Ćurčića došao do plus šest (29:35). To je bila najveća prednost do tog momenta koju je jedna ekipa imala. Ali taman kada se učinilo da može da se još više odlepi, Mega je zategla svoje redove, pa je uspela to da onemogući. Štaviše, domaćin je ponovo došao do vođstva (42:37). Nalet rivala prekinuli su Čarapić i Todorović, pa je rezultat uskoro bio izjednačen (44:44). Jedino što je Mega mogla bilo je da postigne još jedan koš i tako u plusu ode na veliki odmor.
Kada su sudije dale znak da utakmica može biti nastavljena, a nakon povratka iz svlačionica, Mega je nastavila da čuva teško stečenu prednost. Istina, ona nije iznosila puno poena, najviše osam (57:49), ali je ipak ulivala samopouzdanje. Zbog toga je trener Mijatović bio primoran da traži tajm aut. Odgovor je stigao od Nikolića, koji je bio precizan sa distance. Iako je Borac zaigrao bolje, Mega je preuzela kontrolu rezultata, tako da je Čačanima bilo teško da je prate. Štaviše, krajem deonice Mega je čak došla do prve dvocifrene prednosti (70:58). Preko Čarapića gosti su uspeli da smanje deficit na prihvatljivih (70:63). Domaćin je vrlo brzo vratio dvocifrenu prednost. Utom je okončan treći kvartal.


Brojni promašaji i greške viđene su u uvodna dva minuta završnog dela igre. Moralo je da prođe dosta vremena pre nego što je lopta završila u košu. Prva je to učinila Mega, koja je ubrzo došla do +14 (78:64). Borac je pokušao na sve moguće načine da uhvati priključak za rivalom, ali to nastojanje je ostalo jalovo, tako da je Megi pošlo za rukom da odbrani domaći teren i tako se osami na liderskoj poziciji u grupi B. Već u nedelju 21. maja ove dve ekipe će odigrati novi meč, ali će domaćin biti Borac Mozzart. Početak duela u Dvorani kraj Morave zakazan je za 18:00.
Mega MIS: Paunović, Branković, Gačić, Rudan, Uskoković, Kazalon, Kovačević, Cerovina, Popović, Nikolić, Terzić.
Borac Mozzart: Đ. V. Ćurčić, Milošević, Lešić, Ivković, Nikolić, Erić, Radović, Tomašević, Kočović, Novaković, Todorović, Čarapić. Nikola Minović Izvor KK Borac Mozzart #klsrb