• Šta za tebe znači titula koju si osvojio?
-Priznanje za najboljeg skakača mi znači u kontekstu sagledavanja trenutnih mogućnosti. Individualna nagrada u kolektivnom sportu ima manji značaj ukoliko ne doprinosi uspesima ekipe na većem nivou. Ipak, sigurno je da svaka nagrada godi.

• Utisci o sezoni? Oceni kvalitet AdmiralBet Košarkaške lige Srbije?
-Sezona za mene lično je bila dobra. Ostaje mala žal što kao ekipa koja ima nesporne kvalitete nismo ostvarili nešto bolji rezultat, ali sigurno je i da su povrede naših igrača imale ulogu u tome, voleo bih da smo bili kompletniji tokom sezone. Kvalitet KLS je na značajnom nivou ove godine o čemu svedoče uspesi Vojvodine i Spartaka u ABA 2.

• Koliko ti je pomogla ekipa/tim da dođeš do ovog priznanja?
-Imao sam izuzetnu pomoć od saigrača i stručnog štaba OKK Beograda. Bez njih ovo priznanje ne bih mogao da ostvarim, to je sigurno.

• Koju bi utakmicu i trening izdvojio kao najteži u sezoni?
-Kao najtežu utakmicu u sezoni bih izdvojio protiv Spartaka. Po meni su najkvalitetnija ekipa u KLS-u i to je bilo odlično iskustvo.

• Najlepši trenutak sezone?
-Najlepši trenutak sezone bile su mi pobede protiv Dinamika i Tamiša. Pobede posle odlične timske igre cele ekipe uvek imaju posebnu draž.

• Očekivanja u nastavku Super lige i nastupanje za Mega MIS ?
-Trenutno sam fokusiran na plej-of ABA lige sa Megom. Idem korak po korak, na meni je da prvo dam sto posto na treninzima i da se trudim da opravdam svaki minut koji dobijem na terenu, uz maksimalnu koncentraciju i odgovornu igru.

• Planovi za narednu sezonu?
-O planovima za narednu sezonu ću da razmišljam po okončanju ove sezone. Želja mi je da se izborim za status pouzdanog igrača u ekipi Mega MIS koji pravi razliku na terenu, a za tako nešto, sigurno je da ću tokom leta pored ličnog usavršavanja, raditi i na ispravljanju nedostataka i grešaka.

• Kako ćeš provesti period između sezona?
-Nadam se da ću imati vremena za neki kraći odmor kako bih proveo vreme sa porodicom. Za detaljnije planove ćemo videti na samom kraju takmičarske sezone.

Foto: Ivica Veselinov, AdmiralBet Košarkaška liga Srbije #klsrb