Iako atraktivan pokušaj zakucavanja nije završen uspešno već u uvodnom susretu u valjevskoj dvorani, sudeći po aplauzima nakon tog poteza, bilo je jasno da će Čarls Mening brzo postati jedan od ljubimaca navijača Metalca. Odličnom partijom u Čačku na oba kraja parketa harizmatični bek opravdao je poverenje stručnog štaba i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf u dvorani kraj Morave okončavši susret sa 22 poena i šest skokova.


Novu priliku da se predstavi navijačima i doprinese sjajnom raspoloženju i na tribinama imaće u trećem kolu u kojem Valjevci čekaju lazarevačku Kolubaru, ekipu koja je poražena u obe dosadašnje runde.
– Nismo najbolje izgledali na parketu u prvih 20 minuta, ali je u svlačionici pao dogovor da u nastavku budemo angažovaniji u odbrani što nam je na kraju donelo drugu pobedu. U Valjevu se za sada osećam jako dobro, uopšte Srbija mi se kao zemlja sviđa i trenutno uživam sa saigračima i stručnim štabom pa se nadam da će i rezultati biti kao do sada. Najveća razlika u odnosu na košarku koju sam do sada igrao na koledžu tiče se agresivnosti. Ovaj segment je u srpskoj ligi na znatno višem nivou, dok su kod nas igrači atletski spremniji i igra se sa manje kontakta – rekao je Mening. Duel sa komšijskim rivalom na programu je u sredu u 19 časova u “Hali sportova”. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #KLSRB