Nakon što po dobrom pamte start sezone i pobedu u „Spensu“ košarkaši Metalca na startu drugog dela u svojoj dvorani dočekuju novosadsku Vojvodinu. ABA 2 ligaš kojeg sa klupe predvodi iskusni Miroslav Nikolić bolje je plasiran na tabeli, a u Valjevo stiže nakon ubedljivog poraza od Zlatibora što će sigurno pored revanša biti motiv više za povratak na pobednički kolosek.
Međutim, pitaće se i domaći koji su ove sezone parket svoje hale pognutih glava napustili samo protiv kraljevačke Sloge, a trijumf nad OKK Beogradom nakon tri uzastopna poraza dodatno je popravio raspoloženje u redovima ekipe Branislava Ratkovice.
– U pitanju je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi i mi smo svesni njihove snage. Imaju dosta igrača koji su igrali ozbiljnije rangove i odličnog trenera i sigurno da nas očekuje zahtevna utakmica. Mi ćemo se truditi da odigramo što bolje i pokušamo da ih savladamo na našem parketu. Nakon neupeha protiv Zlatibora i oni će doći motivisani da se bolje predstave i sigurno su u krizi rezultata, međutim svesni smo da je i na startu sezone u oslabljenom sastavu bilo problema da ih savladamo pa nema sumnje da će sada biti potrebna naša odlična partija. I pored toga što se već u utorak sastajemo i u Kupu razmišljamo isključivo o prvenstvenom susretu i pripremamo se kao i za svaki drugi – jasan je trener Valjevaca. Izvor KK Metalac #KLSRB