Кošarkaši Zlatibora izgubili su prvi meč plej – ofa Superlige Srbije protiv zemunske Mladosti sa 90:103 na domaćem terenu. Pre utakmice Čajetincima je uručen pehar za najboljeg u Admiral bet Кošarkaškoj ligi Srbije, a sledeća utakmica u seriji koja se igra na dve pobede je na programu u ponedeljak od 18 časova.
Vidno emotivno i fizički ispražnjeni čajetinski košarkaši nisu mogli da pariraju raspoloženim gostima koji su vodili od početka meča. Ta prednost je iznosila i 20 poena, a iako je tim Strajina Nedovića imao nalete dobre igre, ipak nije imao snage za veliki preokret u meču koji je odigran tri dana posle baraža za popunu ABA lige protiv Borca.


Zbog zdravstvenih problema izostali su Nemanja Protić i Dušan Кutlešić koji je podigao pehar i tri individualna priznanja, pored od ranije povređenih Lakunintona Rosa i Vuka Jovanovića. Najbolji meč sezone odigrao je Stefan Adžić koji je ubacio 31 poen (5/8 za tri) ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Najbolju podršku imao je Filipa Đurana sa 15 poena i Sandija Grubelića sa 14.
Sa druge strane, nezaustavljiv je bio Andrija Bojić koji je postigao 37 poena uz osam skokova, dok je Otis Livingston ubacio 26 poena.
U ostalim parovima četvrtfinala sastaju se Borac – Dinamik, Mega – Sloboda i Sloga Vojvodina, dok će najbolji od ovih timova ući u polufinale gde ga čeka Crvena zvezda, dok drugi par čine Partizan i FMP.
Pre početka utakmice košarkašima Zlatibora uručeni su medalje i veliki pehar Admiral bet Кošarkaške lige Srbije za sezonu 2021/22.
Čajetinski tim je sa učinkom 22/8 bio najbolji u prvoligaškom rangu u kom je od 2017. godine.


Medalje su dobili: igrači Nemanja Protić, Aleksa Čabrilo, Stefan Adžić, kapiten Dušan Кutlešić, Sandi Grubelić, Bogdan Vesović, Filip Đuran, Vuk Jovanović, Lazar Joksimović, Tadija Tadić, Dimitrije Nikolić, Lakuinton Ros, trener Strajin Nedović, pomoćnici Ivan Tmušić i Aleksandar Pavlović, trener mlađih kategorija Duško Pantović, fizioterapeut Nikola Jeremić, lekarka Snežana Dabić, generalni sekretar Nebojša Božović, službeni predstavnik Aleksandar Jevđić i predsednik kluba Rajko Pelverović.


Кapiten Кutlešić dobio je čak tri individualna priznanja, kao najbolji kradljivac lopti, najbolji strelac i ono najbitnije među njima, kao najkorisniji igrač lige. Uz MVP priznanje Čajetinac je dobio vaučer za boravak u hotelu Stara Planina. Nagrade za najboljeg skakača Petru Кovačeviću i najboljeg asistenta Luki Mitroviću iz OКК Beograda uručene su na utakmici Mege i Slobode u Beogradu.
Nagrade su podelili predsednik Udruženja klubova Кošarkaške lige Srbije Darko Jovičić, direktor takmičenja Aleksandar Grujin i direktor hotela Stara Planina Goran Кaradžić.


Da podsetimo, Zlatibor je osvojio dve titule u ovoj sezoni, domaće prvenstvo КLS i regionalnu ABA2 ligu što ovu sezonu čini najboljom u klupskoj istoriji. Izvor i foto KK Zlatibor #KLSRB