Derbi četvrtog kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije odigraće se sutra u Vršcu, gde domaći dočekuju ekipu OKK Beograda.
Prošlog vikenda obe ekipe, nakon odličnog starta, zabeležile su prve, ali i jako teške poraze. Sutrašnji meč idealan je za vidanje rana nakon, a ko poseduje recept za uspeh pitali smo aktere okršaja u hali Milenijum.
Trener OKK Beograda, Vule Avdalović, očekuje da njegovi igrači pokažu pozitivnu reakciju nakon razočaravajućeg poraza na domaćem parketu prethodnog vikenda:
’’Posle ubedljivog poraza od Vojvodine, očekujem pozitivnu reakciju naše ekipe“, bez velikih obećanja, kratko i jasno od prvog stručnjaka „klonfera“.

Foto Ivica Veselinov

Sa druge strane, njegov kolega iz protivničkog tabora Lazar Spasić ističe da je sutrašnja utakmica jako važna za Vršac.
„Očekuje nas zahtevan meč protiv najmlađe ekipe u ligi, koja je poletna i ima ambiciju da izbori opstanak bez poteškoća. U prva dva kola pokazali su kvalitet i da su kadri da naprave i nešto više od pukog opstanka. Fizički su odlični, ali i mi se pitamo. Važno je koji ćemo intezitet igre postići, igramo pod imperativom pobede i ovo je jako važna utakmica za nas. Očekujem pozitivnu reakciju nakon teškog poraza prošlog vikenda i smatram da možemo do nova dva boda“, mišljenja je Spasić.

Foto Marko Lazarević

Prvotimac plavo-belih, Ognjen Nikolić, veruje da uz dobru igru i pravu energiju njegov tim može stići do bodova na teškom gostovanju.
’’ Naš zadatak je da od samog početka utakmice budemo maksimalno fokusirani i agresivni. Verujem da uz dobru igru i energiju možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu’’, kaže Nikolić.

Foto Ivica Veselinov

Košarkaš Vršca, Marko Bajić svestan je zadatka koji njegova ekipa ima sutra.
“ OKK Beograd je jedna mlada i ambiciozna ekipa, koja će sigurno biti agresivna i puno trčati. Sa druge strane, mi igramo na svom parketu i moramo adekvatno da odgovorimo na njihovu agresivnost i da nametnemo svoj ritam, ako želimo da dođemo do pobede“, izjavio je Bajić.

Foto Leiča

Susret između Vršca i OKK Beograda odigraće se sutra od 18.00 časova u hali Milenium u Vršcu.