Poeni, blokade, skokovi, asistencije, ukradene, izgubljene lopte… Brojevi su ono što privlači najviše pažnje nakon svakog odigraog meča i kola.
Treće kolo AdmiralBet Košarkaške lige Srbije statistički je obeležio pančevački Amerikanac, Jeremiah Davenport. Krilo Tamiša poneo je titula MVP proteklog kola sa valorizacijom od 35 indexnih poena.
Identičan index korisnosti imao je i centar Zlatibora Miloš Glišić, ali je titula otišla u ruke Davenportu jer je svoj učinak ostvario za 30 minuta, dok je Glišiću za isti trebao minut više na parketu.
Krilo Tamiša u trećem kolu KLS poneo je i titulu najboljeg strelca, sa 32 postignuta poena u meču protiv BKK Beograda.
Najbolji skakač proteklog vikenda bio je Stefan Fundić iz zemunske Mladosti sa 15 uhvaćenih lopti, čime je bio jedan od najzaslužnijih igrača za uverljivu pobedu svog tima u Novom Pazaru. Fundić je u ovom meču imao i double – double učinak postigavši 13 koševa.
Najbolji asistent trećeg kola bio je plejmejker Mladosti iz Smederevske Palanke, Petar Šparović, koji je u istorijskoj pobedi svog tima nad Radničkim iz Kragujevca zabeležio osam uspešnih dodavanja. Isti broj asistencija imao je i Stefan Simić iz Jokera, ali je boljeg ponovo odlučilo vreme provedeno na terenu (Simiću je trebalo tri minuta više od Šparovića za isti učinak).
Kradljivci su proteklog vikenda bili izuzetno „vredni“, pa su čak tri igrača imala po četiri osvojene lopte. U konkurenciji Fundića, Cartera iz Vršca i Philipsa, ponovo je vreme odlučivalo pa je sasvim zasluženo titula najboljeg kradljivca proteklog kola pripala Shykeim Latrezz Phillips iz valjevskog Metalca. #klsrb