Sloboda vs Metalac

Košarkaško Užice sutra će biti na nogama. Sloboda će odigrati prvu ovosezonsku utakmicu pred svojom publikom u hali Veliki park, a sa klupe će ih nakon 11 punih godina ponovo predvoditi Vladimir Đokić.

Novi-stari strateg Užičana povratnički debi imaće upravo protiv svojih Valjevaca, jer u grad kraj Đetinje, u okviru trećeg kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije stiže Metalac.

Foto KK Mladost

 

„Igrači su pozitivno reagovali na moj dolazak. Ekipa je mlada, talentovana i dobro izbalansirana. Sudbina je „namestila“ da startujem baš protiv ekipe iz Valjeva, ali svi smo mi profesionalci i naša obaveza je da damo sve od sebe. Voljni momenat i karakter će biti jako bitni u sutrašnjem meču. Moramo igrati maksimalno brzo, agresivno, jer to je recept za pobedu. Pozivam publiku da nam pruži podršku, ona je uvek bila naš šesti igrač i nadam se da ćemo zajedno slaviti novu pobedu“, poručio je Đokić.

Kakva će se košarka sutra igrati u Užicu, svestan je i trener Metalca, Đorđe Ilić.

„Idemo u goste neugodnoj ekipi, izuzetno dobroj na svom parketu. Krasi ih odlična centarska linija, ali i dva plejmejkera koji kontrolišu ritam utakmice. Igraju puno u tranziciji i očekujemo meč visokog intenziteta. Nama je fokus ove sedmice bio na odbrani, jer će sigurno dosta zavisiti od defanzive iz koje proizilazi brza igra u tranziciji. Nadamo se da će to dati rezultat“, bez velikih obećanja pred okršaj sa Slobodom od Ilića.

Foto Sreten Pantelić

Valjevci će i na ovom meču dosta očekivati od iskusnog Nikole Markovića, povratnika u srpsku košarku iz Rumunije.
„Osnovno je da promenimo pristup u odnosu na prethodnu utakmicu, što se pre svega odnosi na broj izgubljenih lopti. Moramo biti čvršći u odbrani i držati se dogovora, kako bi pokušali da iznenadimo rivala“, poručio je Marković.

Foto Sreten Pantelić

 

 

Slobodin bek Luka Aksentijević, optimista je pred duel sa Metalcem.

„Sa uzbuđenjem dočekujemo prvu utakmicu pred svojom publikom, koja će nam sa sigurnošću mnogo značiti i davati vetar u leđa tokom cele sezone. Metalac je jako nezgodna ekipa, bez obzira na trenutno stanje na tabeli. Moramo ući motivisano u meč, sa velikom energijom, jer se u utakmici protiv Mladosti u Zemunu to pokazalo kao recept za dobar rezultat. Mlada smo ekipa, prvenstvo je tek počelo, imaćemo dosta uspona i padova i moramo biti spremni na to i davati naš maksimum, jer to je jedini put do konačnog cilja“, jasan je Aksentijević.

Foto KK Zlatibor

Duel između Slobode i Metalca na programu je u subotu od 18.00 časova u sportskoj hali Veliki park u Užicu. #klsrb