Jedan od najinteresantnijih mečeva trećeg kola Košarkaške lige Srbije odigraće se u subotu u Vršcu, gde će ekipa Tamiša ugostiti BKK Radnički iz Beograda.
Najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu šampionata, četa trenera Jovičića, ukrstiće koplja sa povratnikom u elitno društvo, „krstašima“ sa Crvenog krsta.
Trener Radničkog Marko Boltić kaže da je pred njegovom ekipom izazovno gostovanje, koje je zahtevalo detaljnu pripremu, jer protivnik ima maksimalana učinak od dve pobede na startu prvenstva.

Foto Nenad Đorđević

“Idemo na gostovanje stabilnom prvoligašu koji sa klupe predvodi najiskusniji trener u domaćoj ligi. Pokušaćemo da se adaptiramo na intenzitet i kontakt igru uz maksimalno angažovanje čitavih 40 minuta, ne bi li došli do šanse da trijumfujemo. Verujem u svoj tim i nadam se najboljem“, rekao je Boltić.
Tešku, ali zanimljivu utakmicu očekuje i prvotimac „krstaša“, Milivoje Mijović.
“Tamiš je odlična ekipa, o čemu govori i rezultat kojim su otvorili sezonu. Očekuje nas težak, ali sigurno interesantan meč, u kome verujem da možemo do pozitivnog ishoda, nakon poraza u prošlom kolu“, jasan je Mijović.

Foto Nenad Đorđević

Bojan Jovičić, prvi stručnjak Pančevaca, respektuje protivnika i biranim rečima govori o sutrašnjem duelu.
„Igramo protiv ekipe koja je prilično dominantno prošla kroz B ligu i sa visokim ambicijama ušla u KLS. Napravili su izuzetno respektabilan tim sa proverenim igračima, koji predstavlja spoj mladosti i iskustva. Predvođeni su mladim i perspektivnim trenerom Boltićem i sigurno da će biti ozbiljna prepreka na putu ka trećoj pobedi koju priželjkujemo. Imamo kadrovskih problema, i ovaj put igramo van Pančeva što je veliki hendikep za nas, ali šta je tu je. Daćemo sve od sebe da dobijemo ovu utakmicu“, jasan je Jovičić.

Foto Ivica Veselinov

I pored toga što se zahvaljujući KK Vršac u hali Milenijum osećaju kao kod kuće i prvotimac Tamiša Mihailo Todorović žali što ni ovog vikenda neće moći da igraju u Pančevu.
“ Takođe, povreda Nikolića je veliki udarac za nas, pogotovo jer je završio sezonu, a još dve nedelje bićemo i bez Kojadinovića. Kao tim moramo da ostanemo fokusirani, da se borimo i izvučemo maksimum iz svake prilike na terenu. Svaki igrač će morati da doprinese maksimalno, kako bi nadoknadili ove gubitke kao kolektiv. Verujemo u naše sposobnosti i možemo izaći iz ove situacije jači“, rekao je Todorović, koji je svojim povređenim saigračima poželeo brz i uspešan oporavak.

Foto Bojan Jovičin

Utakmica između Tamiša i BKK Radničkog zakazana je za sutra od 18.00 časova u hali Milenijum u Vršcu. #klsrb