Čačak 94 Quantox vs Joker

Derbi trećeg kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije odigraće se sutra u dvorani kraj Morave, gde domaći Čačak 94 dočekuje zahuktalu ekipu Jokera.
Oba rivala imaju skor od jedne pobede i jednog poraza, a ko će prvi do pozitivnog skora, odgovor će dati sutrašnji meč.
Kosta Nikitović, tim menadžer Čačana, pun je reči hvale na račun protivnika.
„U goste nam dolazi ekipa koja igra na dva fronta i to na visokom nivou. Pojačali su se na poziciji pleja igračem koji je prethodne sezone nastupao za FMP i nema sumnje da moramo da budemo na najvišem nivou da bi mogli da pobedimo ovaj meč. Trijumf u prethodnom kolu u Kragujevcu je najbolja pozivnica za publiku i nadam se da će doći u što većem broju i pomoći nam da dođemo do prve pobede na domaćem terenu“, jasan je Nikitović.

Foto Leiča

Prethodne sedmice dosta se špekulisalo i o tome da li je došlo do smene na kormilu Čačana, koji su danas zvanično stavili tačku na sve insinuacije vezane za tu temu.
“ Đorđe Mićić je trener naše seniorske ekipe, koji usled privatnih stvari neće biti uz ekipu na predstojećem meču, ali je u konstantnoj komunikaciji sa pomoćnim trenerom i ljudima u klubu i aktivno učestvuje u pripremi utakmice protiv KK Joker“, saopštili su iz kluba, uz napomenu da će ekipu sa klupe sutra predvoditi novi pomoćni trener Željko Bugarčić.
A šta kažu igrači? Vuk Radojičić, prvotimac Čačka 94 kaže da ih sutra ne očekuje ni malo lak zadatak, jer im u goste dolazi ekipa koja je u dobrom napadačkom ritmu.

Foto Lejča

„U prethodne dve utakmice ubacili su čak 220 poena. Joker ima odlične šutere, kao i dobru unutrašnju igru i neće biti ni malo lako zatvoriti sve. Dobro smo trenirali cele sedmice i znamo na šta treba da obratimo pažnju. U meč ulazimo spremni i nadamo se pobedi, uz pomoć publike koju ovim putem pozivam da nas podrži u što većem broju“, poručio je Radojičić.

Vatreno krštenje u KLS-u na klupi Somboraca, trener Vladimir Lučić imaće upravo u svom Čačku.
“ Nismo imali mnogo vremena ni da se odmorimo od utakmice protiv Širokog u regionalnoj ligi, a već nas očekuje teško gostovanje protiv jako dobre i iskusne ekipe, koja je u prošlom kolu veoma ubedljivo pobedila Radnički u gostima. Pred nama je još jedna zahtevna utakmica, koja će sigurno biti i interesantna i kvalitetna. Mićić dve godine radi odličan posao i ukoliko mislimo da pobedimo, moramo angažovati sve raspoložive resurse i pružiti više od maksimuma. Hala kraj Morave će, siguran sam, biti puna i biće to prava prilike za sve ljubitelje košarke da uživaju u pravoj košarkaškoj predstavi“, poručio je Lučić.

Prvo gostovanje u Košarkaškoj ligi Srbije neće biti ni malo lako za ekipu Jokera, bar tako tvrdi i prvotimac Somboraca Boris Bodrožić.
„Čačak je poznat po vrućem domaćem terenu i gostovanje tamo uvek je teško. Ukoliko budemo odigrali isto ili bar slično kao u prethodna dva susreta, verujem da ćemo se sa dva nova boda na našem kontu vratiti kući“, jasan je Bodrožić.

Foto Anđela Tripković

Derbi trećeg kola između Čačka 94 i Jokera na programu je sutra od 17.30 časova u hali Mladost kraj Morave, uz direktan prenos na TV Arena Sport 8. #klsrb