Zlatibor Mozzart vs Sloga

Nakon prvog ovosezonskog poraza u Drugoj regionalnoj ligi, ekipa Zlatibora sutra dočekuje kraljevačku Slogu u utakmici trećeg kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.
Biće to sudar Davida i Golijata, s obzirom da Čajetinci do sada imaju maksimalan učinak od dve pobede u KLS-u, dok Kraljevčani još nisu osetili slast trijumfa ove sezone.
Može li ekipa Saše Đorđevića do čuda ovog vikenda?
„Mi više nemamo koga da se plašimo. Iako je još dosta rano za ozbiljnije priče jer je sezona tek na startu, imam običaj da kažem da crvena lampica mora da se upali pre nego što bude kasno. Kod nas, pre nego što se udje u crvenu zonu. Moramo odmah da se trgnemo i probudimo. U Čajetini igramo utakmicu za život i to je prosto to. Svaka naredna za nas će biti takva“, iskreno će Đorđević, koji dodaje:

Foto Ivica Veselinov

„U drugom poluvremenu protiv Tamiša pokazali smo da možemo jako dobro da odigramo, baš onako kako želimo. To je jedini način na koji Sloga mora igrati kao ti. Ako ne bude tako, uvek postoji rešenje“.
Sa druge strane, trenera Zlatibora Strajina Nedovića muče drugi problemi. Nakon iscrpljujuće utakmice i nesrećnog poraza od Borca u regionalnoj ligi, treba konsolidovati redove i odbraniti ulogu favorita protiv ekipe koja u Čajetinu dolazi sa parolom da nemaju šta da izgube.
„Ne sme da nas zavara to što mi imamo maksimalan učinak, a oni dva poraza. Neće to biti nimalo laka utakmica. Opuštanje ne dolazi u obzir, moramo da nastavimo da igramo na visokom nivou. Sloga je dobra ekipa koja je već dugo zajedno, njihovi glavni igrači su iskusni i kvalitetni. Zato ništa ne smemo prepustiti slučaju, kako bi upisali važna nova dva boda“, jasan je Strajin Nedović.

Foto Dragan Nikić

Sa trenerom se slaže i prvotimac Zlatibora Miloš Glišić, koji ističe da uz pravu želju i energiju njegov tim može do trećeg trijumfa u domaćem šampionatu.
„Ekipa iz Кraljeva je spoj mladosti i iskustva, predvođena trojkom Matović – Simeunović – Stamenić. Najbitnije je da ih sačuvamo najbolje što možemo i da odigramo pametno i motivisano. Generalno, biće bitna timska odbrana, a ako u tom segmentu budemo na visokom nivou, agresivna igra u defanzivi mogla bi da odluči pobednika“, kaže Glišić.

Foto Dragan Nikić

Igrač Sloge, Jovan Stamenić svestan je da njegovu ekipu očekuje jako težak meč, ali smatra da mogu parirati domaćima.
„Oni su ekipa koja već više godina unazad igra dobru i kvalitetnu košarku. To nas ne plaši i nećemo se predavati. Daćemo sve od sebe i ako budemo odigrali kao u drugom poluvremenu protiv Tamiša, možemo parirati favoritu i meč napraviti zanimljivim i neizvesnim“, rekao je Stamenić.

Foto Miloš Živković

Susret Zlatibor – Sloga na programu je sutra od 18.00 časova u dvorani u Čajetini. #klsrb