Kao i u prvom kolu gostujuće ekipe bile su uspešnije ostvarivši pet vrednih pobeda, tako da se za sada čini da domaći tereni ne donose prednost na utakmicama.
Gledajući popjedinačni učinak igrača treba istaći da je pet igrača ostvarilo u ovom kolu Dabl – dabl učinak.
MVP drugog kola, Veljko Brkić (Joker) za 24 minuta imao index korisnosti 34 uz 21 koš (10/10 šut za dva poena) i 11 skokova.
Stefan Fundić (Mladost Maxbet) je za 34 minuta imao 10 skokova i postigao je 14 koševa uz index korisnosti 19, dok je Nemanja Popović (Vršac Meridianbet) imao za 22 minuta provedena u igri index korisnosti 32 uz 20 postignutih poena i 12 skokova.
Đuro Dautović (SPD Radnički) imao je 11 skokova uz 12 postignutih poena za 37 minuta proveden ih u igri, dok je Luka Ašćerić (Vojvodina MTS) za 22 minuta postigao 13 koševa uz 10 skokova.

Aleksa Jugović (Mladost Maxbet) je na utakmici Mladost Maxbet – Sloboda imao 15 asistencija.

 

Centar somborskog Jokera Veljko Brkić na utakmici Joker – Mladost Maxbet ostvario je index korisnosti 36 i ubedljivo je najbolji igrač /MVP 1.kola Admiral Bet Košarkaške lige Srbije. Za 31 minut proveden u igri Veljko je imao šut za dva poena 8/10, sa linije penala 3/5 , uz 6 asistencija, 4 blokade i 9 skokova. Postigao je 19 koševa, što ipak nije bilo dovoljno za pobedu njegovog tima.
U prvom kolu na osam utakmica, gostujuće ekipe ostvarile su 5 pobeda. Vršac Meridianbet je u neizvesnoj završnici zabeležio pobedu u Čačku, najviše zahvaljujući Nemanji Popoviću koji je odlično odigrao drugo poluvreme u kome je postigao 15 od ukupno 19 njegovih koševa na utakmici. Nemanja je imao šut iz igre 7/12 uz 4 asistencije. Ekipa Vršca je na ovoj utakmici imala 20 asistencija.
Najbolji skakač u ovom kolu bio je Osawe Efosa (Čačak 94 Quantox) sa 12 skokova, dok su najviše asistencija – 10 imali Andrej Mušicki (Beograd) i Jordon Talley (Novi Pazar Salamander).
Najbolji strelac u prvom kolu bio je Cornelius Gambrell (Metalac) koji je ubacio 32 koša ekipi Tamiša. Metalac je na ovoj utakmici imao 17 izgubljenih lopti naspram 8 ekipe Tamiša. Utakmica je završena pobedom Tamiša 85:84.
Komšijski derbi igrali su Zlatibor Mozzart i užička Sloboda. Pred skoro punom halom čajetinci su ostvarili ubedljivu pobedu od 18 koševa razlike 85:57. Sredinom drugog perioda nakon vođstva Zlatibora od 8 koševa (28:20) gostujuća ekipa Slobode napravila je seriju od 10:0 i prešla u vođstvo u 15.minutu utakmice (28:30). Od tog trenutka do kraja drugog perioda čajetinci su napravili seriju od 16:2 i na poluvreme otišli sa 12 koševa prednosti što je do kraja bilo nedostižno za goste. Zlatibor je dominirao u skoku /36-24/ i tu verovatno leže razlozi ubedljive pobede domaćih.
Gradski derbi između Dynamic Balkan Bet-a i novajlije u ligi BKK Radnički pripao je gostima. Razlozi pobede gostiju, gledano statistički, su manji broj izgubljenih lopti 12 naspram 19 domaćih igrača i odsustvo iskusnog kapitena Dynamic Balkan Bet, Nikole Kostića zbog povrede.