Vojvodina mts vs Dynamic BalkanBet

Drugo kolo AdmiralBet Košarkaške lige Srbije sutra će zatvoriti susret u Novom Sadu, u kome će aktuelni prvak KLS-a Vojvodina dočekati ekipu Dinamika.
Krilni centar Novosađana Filip Rebrača kaže da njegov tim u odličnom raspoloženju i dobroj atmosferu dočekuje Dorćolce.
„Protivnik je jak pod košem, imaju dva mlada i izuzetno kvalitetna i motivisana centra. Naša centarska linija moraće biti koncentrisana svih 40 minuta ako želimo uraditi dobar posao. Sutra trebamo dokazati da dobro radimo i da iz meča u meč igramo sve bolje“, rekao je Rebrača.

Trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević pun je reči hvale na račun sutrašnjeg protivnika.
“ Kao i svake godine, sistem Dynamika je jasan – sa mnogo mladih, talentovanih igrača, koji traže punu afirmaciju kroz jedan dobar sistem i prave zahteve moderne košarke. Ove godine su se dodatno pojačali dolaskom iskusnog Protića, što će značiti mladim igračima da se razvijaju. On je sposoban da u određenim momentima, kada je utakmica na jednu loptu, pomogne svojim iskustvom. Očekuje nas jedna veoma kvalitetna ekipa koja voli da igra brzu i modernu košarku, a i mi smo tim koji teži ka tome, tako da mislim da će zaista biti jedan kvalitetan meč. Pozvao bih publiku da, posle tri vezane pobede na startu sezone, dođu u sutra i podrže nas da dođemo do četvrte pobede u nizu. To nam je izuzetno važno, pred dva važna gostovanja koja nas očekuju“, rekao je Isakov Kovačević i dodao:
„Energija u ekipi je izuzetno dobra, ali mi se nećemo uljuljkati zbog rezultata koji smo napravili, već moramo da nastavimo da rastemo“.

 

Trener ekipa sa Dorćola Nikola Marković svestan je da njegov tim očekuje možda i najteže gostovanje ove sezone.
“ Igramo protiv ekipe Vojvodine, koja je napravila zaista polivalentan roster, sa igračima koji mogu da pokriju više pozicija i da, pre svega ofanzivno, odreaguju na mnogo stvari. Krasi ih izuzetna čvrstina i agresivnost u dosadašnjem delu ABA 2 i KLS lige, tako da moramo da se prilagodimo na nivo agresivnosti i neka rešenja koja su specifična za njihovu odbranu. Očekujemo da ćemo bolje reagovati nego protiv BKK Radničkog, gde smo imali loše prvo poluvreme. Nadam se da smo kroz trenažni proces i sastanke izvukli pouke sa prethodnog meča i da ćemo već protiv Vojvodine pokazati neki napredak“, poručio je Marković.

Prvotimac Dynamika Stefan Lakić bio je jasan.
„Naš cilj kao mladoj ekipi jeste da nametnemo intenzitet i ritam utakmice, ispoštujemo taktički dogovor i pokušamo da zaustavimo tranzicionu igru domaćina. Očekuje nas svakako veoma izazovna utakmica protiv jednog od favorita za osvajanje lige“, referiše Lakić.
Utakmica između Vojvodine i Dynamika zakazana je za sutra od 16.00 časova u velikoj sali Spensa.