Džoker vs Mladost Maxbet

Šlag na tortu uvek dolazi na kraju, pa nas tako za kraj prvog kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, prava poslastica očekuje sutra u Somboru, gde domaći Džoker dočekuje ekipu zemunske Mladosti.
Utakmica koja sa pravom nosi epitet derbija, a sve bi bilo mnogo lepše, da Zemunci na ovo gostovanje dolaze bez problema i u punom sastavu.
„Poslednje dve nedelje mi imamo ozbiljnih problema sa igračkim kadrom, koji je desetkovan zbog povreda i bolesti igrača. Čak šest košarkaša je bilo van stroja i nadam se da će se bar dvojica od njih oporaviti do sutrašnje utakmice“, priča trener Mladosti Maxbet Marko Dimitrijević i nastavlja:
“ Verujem da i u ovim okolnostima možemo da smognemo snage da stisnemo zube i odigramo egal utakmicu sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Ako nam se ukaže prilika, daćemo sve od sebe da iskoristimo svoju šansu i zabeležimo pobedu“.

Marko Milenković, kapiten ekipe Mladosti, kaže da njegovi saigrači i on sa nestrpljenjem očekuju početak sezone i nadaju se pozitivnom ishodu utakmice, bez obzira na probleme sa kojima su suočeni.
„Džoker je ove godine jako kvalitetna ekipa sa iskusnim igračima i trenerom. Na nama je da sve ono što smo uradili u pripremnom periodu prenesemo na teren već u Somboru i da pokušamo da upišemo prvu pobedu“, poručuje kapiten Zemunaca.

U protivničkom taboru izuzetno su oprezni pred ovaj duel. Poštujući ekipu Mladosti, trener Džokera Željko Lukajić tvrdi da baš na prve utakmice u sezoni treba obratiti posebnu pažnju.
„U tom prvom kolu znaju se desiti iznenađenja. Mladost je ove godine dosta iskusnija, pokriveni su na svim pozicijama. Oni su jedna dobra i uigrana ekipa na čelu sa Jugovićem, koji je do skora bio naš član. Moramo biti ozbiljni i profesionalni, kako bismo na pravi način odbranili domaći teren“, poručio je Lukajić.

Stefan Simić kapiten Somboraca, svestan je da ih sutra očekuje teška utakmica protiv iskusnog i kvalitetnog rivala.
„Nakon uspešnog otvaranja sezone u regionalnoj ligi, dočekujemo Mladost u pozitivnom raspoloženju i sa nadom da ćemo sezonu i na domaćem terenu otvoriti na najbolji mogući način. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i verujem da ih očekuje jedna veoma zanimljiva utakmica“, rekao je Simić.

 

Okršaj Džokera i Mladosti zakazan je za sutra u somborskoj hali Mostonga od 19.00 časova. #klsrb