Još jedna dramatična završnica u prvom kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije odigrala se večeras u dvorani kraj Morave, gde su se sastali Čačak 94 i Vršac. Nakon lavovske borbe, pobedu je odneo gostujući tim sa 77:76 i to pogotkom Popovića sa linije slobodnih bacanja u poslednjim sekundama meča.

Domaćin je bolje započeo susret, povevši 10:2. Vrščani polovinom prvog perioda kreću u presing i u jednom trenutku uspevaju da smanje zaostatak, ali je usledio je odgovor Čačana koji na prvi odmor odlaze sa osam poena viška.
Početak druge četvrtine obeležava serija gostiju 8:0 kojom dolaze do izjednačenja. Sve vreme se igra u visokom ritmu, a na poluvreme se odlazi sa vođstvom domačih od 38:35.
Nastavak susreta pripao je Vrščanima, koji agresivnom igrom prave seriju od 9:0 i prelaze u vođstvo – 44:38. Prednost su branili sve do pred kraj trećeg perioda, kada domaćin uspeva da poboljša šut i skok u odbrani, pa u odlučujućih deset minuta ulazi sa jednim posedom zaostatka.
Tokom poslednjeg kvartala vodila se velika borba na parketu. Oba trenera su se opredelila za niske postave, ritam je bio žestok i igralo se poen za poen.
Bez drame ipak nije moglo. Najpre Grojić trojkom, 13 sekundi pre kraja poravnava rezultat na 74:74, potom su Popović sa jedne i Kočović sa druge strane oba puta bili precizni sa linije penala, a odluka o konačnom pobedniku pala je u poslednjoj sekundi meča, kada je Stojičić faulirao Popovića. Ovaj je pogodio jedno bacanje, dovoljno za veliku pobedu i radost Vrščana koji se kući vraćaju sa prva dva boda na svom kontu.
Čačak 94 Quantox – Vršac Meridianbet 76:77 (17:25, 18:13, 24:19, 18:19).
Čačak 94 Quantox: Osave 4, Janković, Radojičić 12, Grojić 15, Šaponjić, Kočović 7, Stojičić 8, Alberton 9, Todorović 9, Dumić 12.
Vršac Meridianbet: Carter 6, Bajić, Carrington 9, Šušter, Popović 19, Sl.Jovanović, Pallmer 11, Milling 10, Makitan 8, Zečević, St. Jovanović 11, Jeković 3. Foto Leiča